Vår sorti närmar sig med stormsteg men inte tappar vi modet för det, här klättras för fulla muggar. Linnea har klarat The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U), Staffe är mer än halvvägs genom kampanjläget i Age of Empires 2 (PC) och Lina har återfunnit sin kärlek till The Binding of Isaac: Afterbirth (Switch).

Glöm inte att skicka in hälsningar, önskningar, röstinspelningar, teckningar, sånger, danser och era gamla nappar till oss inför det sistaste avsnittet av Spelberget precis nånsin! Deadline för detta är om lite drygt en vecka, fredag den 16 juni.

Play
 

3 Responses to Avsnitt 132 – Det näst sista avsnittet någonsin

 1. Rymd-Olov says:

  Jag vill inte säga hejdå riktigt än, men jag har iaf en önskning till sista avsnittet – listor! Jag är en sådan som älskar topplistor, så det vore kul om ni ville göra en sådan, eller kanske flera. Lång eller kort, seriös eller flamsig spelar ingen roll för mig, för oavsett vilket är det Spelberget och en topplista, dvs två av mina favoritsaker!

 2. Kära Spelberget.

  Det är lite som en skolavslutning, den där skolavslutningen när man skulle börja en ny klass till hösten. Man hade visserligen längtat efter sommarlov men att behöva säga hejdå till alla vänner och lärare som man inte trodde man kunde sakna, helt plötsligt ligger det som en sten i bröstet. Jag vet inte om jag är redo för detta. Säga hej då till en podcast med så fina och genuina personer, NEJ fi fan för ZELDA! Jag kan se det framför mig, -”Inte ett jävla avsnitt till med den där förgrymmade ungen Link”, tänker Staffe. -“Ett avsnitt till om det där spelet och jag lägger ner den här podcasten”, sagt och gjort här är vi idag. Jag kanske bara är bitter? Linnea och Staffe kan man hitta på Twitch och Lina sa faktiskt att hon också vill streama. Det är lite som när man börjat den där nya klassen och man skulle för första gången på den nya terminen gå till den där ungdomsgården, men nu helt själv, i hopp om att träffa sina gamla vänner igen. Man kom dit, och där, borta i soffan satt dem, Lina, Linnea och Staffe. Och där släppte stenen från bröstet, vi ses på Twitch!

  Med vänliga hälsningar fiskarsomfiskar, mer känd som yanglii på Twitch. :D

 3. Snowman says:

  Oj shit, då var vi här! Sista avsnittet utav Spelberget! Och allra sista gången jag skriver in här då!

  I efterhand så skriver jag här hur lång kommentaren blev, och hur lång tid den tog att skriva! :)

  EDIT: WHOOOA, nu är kommentaren klar! Den blev på 5,5 sidor! 3 timmar tog det! Knark-Snowman! ;)

  FINAL SNOWMAN ATTACK!!

  Programblad: Spelbergets Begravning!

  Disclaimer: Nej nej nej, det är ingen som ska dö! ;) Inga mordhot eller sådana dumheter! ;)
  Disclaimer 2: Inga djur eller människor skadades under skapandet av kommentaren! Möjligtvis Snowmans hjärna, som körde rakt emot en bergvägg! Gjord av spel! ;)

  Jag tänkte att det kan vara lite skoj med ett programblad! Ni vet, som man får när man går i kyrkan! Och kan då följa med och se var man befinner sig! ”Åh, det är nära slutet, snart är det över! :D” ;)

  1. Minnesstund: Vi minns Spelberget!

  2. Fritt ord! Prata om allt möjligt, frågeställningar och dylikt!

  3. Psalm! Lina sjunger en sång!

  4. Livet går vidare! Vad händer härnäst? Framtidsplaner och dylikt!

  5. Slutord!

  Right, något sådant! Det är bara att köra igång, jag har 5 sidor att få ihop, som jag lovade! :D

  Punkt 1: Minnesstund!

  Oj, vilken resa det har varit! Så mycket avsnitt! Så mycket humor! Så mycket matnyttigt! Så spännande deltagare! Så roliga kommentarer!

  Jag började lyssna på Spelberget efter att Orpon tipsade om att det fanns en tävling varvid man skulle göra något speltema på en naturbild med ett berg i centrum! Orpon skrev: ”Skicka in ett bidrag! Alla som har kommit in är skitdåliga! :D”

  Det stämde, man hade i princip kastat in någon sprite och sedan skickat iväg bilden! ;)

  Då tänkte jag: Ojdå, det här går ju inte! Verklighet vs. spel är väldigt svårt att få ihop!

  Sagt och gjort så gjorde jag om hela bilden till lite mer tecknad stil, lade in detaljer som sprite-buskar och ett sprite-vattenfall! Jag höll på i Paint! ;)

  Sedan kastade jag in karaktärer från rätt mycket favoritspel till NES och SNES, samt GBA! Bland annat, det finns nog exempel jag missat! Självklart var samtliga karaktärer från hela Mother-serien med, jag har ju ett kanske lite för sjukligt stort intresse av den serien! ;)

  Allt som allt blev det runt 16 timmar effektiv arbetstid! :)
  Theme of Laura från Silent Hill 2 hade jag på loop under hela tiden! Den låten kommer jag alltid att förknippa med detta projektet! :D Notera att jag aldrig någonsin har spelat just Silent Hill 2, än! Men någon gång ska det göras! :D

  Detta resulterade i en vinst utav Terraria! Själva spelet i sig tyckte jag dock var skit, jag har nog spelat max 1 timme av det! :P

  Efter detta var jag dock fast! Sedan dess har jag lyssnat på samtliga avsnitt, ofta direkt när de släppts på nätet! :D

  Jag gick f.ö igenom samtliga avsnitt på hemsidan för att summera antalet minuter hela kalaset blir på totalt! Verkar som att runt avsnitt 1 – 15 inte finns uppe längre? I varje fall så fick jag ut följande statistik från det jag kunde spela upp!

  7910 minuter = nästan 132 timmar!

  HOLY SHIT! 132 timmar! 132 timmar! Låt det sjunka in! Det är sjukt mycket! Bra jobbat!!!

  Det finns otroligt många trevliga minnen från Spelberget!

  På den tiden när jag inte hade någon sysselsättning, inga scheman eller dylikt att följa, då lade jag mig runt 02.00 varje natt! Gissa varför jag är så bra på mitt jobb? ;)

  Detta var under en lång period! Måste ha varit mellan 2011 – 2014! Det var även under denna perioden den främsta delen utav grunden till min spelmotor lades!

  I varje fall, så varje tisdag kväll så dök det ju upp ett nytt avsnitt vid midnatt! Ni glömmer väl inte att utgivningstakten var 1 avsnitt i veckan förr? ;)

  Så jag kan ju meddela att under varje avsnitt jag har lyssnat på, så har jag suttit och programmerat samtidigt! Det var jävligt nice! :D

  Och helvete, vilken utveckling! Skillnaden lär ju vara gigantisk om man jämför de tidigare avsnitten med de senare! Jag är genuint imponerad! Eftersom jag själv skickat in några enstaka ljudkommentarer så vet jag hur den svårigheten är att faktiskt producera något! Jag har personligen väldigt svårt för att greja det!

  Det finns en hel del sköna citat!

  ”FUCK THE POLICE” är en av mina favoriter! :D

  Jag minns att Orpon gästade i något avsnitt, och inledde med ”Jag har inga byxor på mig!” :D

  Linneatown!

  Nachosfabriken i Ljungby!

  Ja, ni hör, det finns så mycket sköna ord relaterade till Spelberget som man bara kan namedroppa! :D

  Månadstävlingarna minns jag ju att det var ett koncept lite senare i Spelbergets livscykel! Bob var min käre rival varje gång, som jag aldrig någonsin lyckades att besegra! :D

  Jag märkte f.ö att Bob vann ett pris i Spelberget för några år sedan, långt innan Lina dök upp i bilden! Så awesome!!

  Och sedan, så måste ju ett specifikt avsnitt nämnas! Paddehatten på! Det kommer för alltid ligga på plats nummer 1 över bästa spelberget-avsnitt! Det är det avsnittet där hela världen bara stannade upp, och lyssnade! Även jag! Jag stoppade allting jag höll på med och bara lyssnade! Det har aldrig någonsin hänt förr!

  Det var ju även i denna vevan Lina faktiskt fick reda på vem som döljer sig bakom Snowman! ;) Damn, här kommer en request! Ni måste ju tala om hur den konversationen löd! :D

  Annars så har jag ju träffat Linnea några gånger, och Staffe en gång! :D

  Det var jävligt skoj, det var som att träffa personer man känt väldigt länge! :D Whoops, hoppas att jag inte verkade vara typ ett obsessed fan! :D

  Det som slog mig var ju att Starfighter var lång som fan, längre än mig t.om! :D

  Och sedan finns det säkert jättemycket andra minnen! Men vi hinner ju inte med allt, vi har fler programpunkter att ta itu med! :D

  En bonus dock, märkte ni att jag lyckades breaka spelbergets kommentarsfält på avsnitt 131? ;) Tips, scrolla hela sidan åt höger! ;)
  Det ska vara en Snowman till att lyckas med en sådan bravad! :D

  Punkt 2: Fritt ord!

  Nu är sista chansen att knyta ihop lite lösa trådar! Så den chansen tar jag! :D

  Lina nämnde ju att 3DS ”är död”! Jag tänkte ju svara på det med att: ”Nja, Fire Emblem Echoes svarar på att det fortfarande finns lite liv kvar!”

  Men bortsett från det så håller jag med till 150%! Efter julen 2017 så lär den pensioneras! Men den har varit igång många år! Och vilken konsol! Även om det slutar komma spel till den så kan man sitta flera år efteråt och hitta nya upplevelser till den!

  E3 har ju varit nu! Lite ljummet kanske! Men ändå helt ok!

  Code Vein är alltså till Xbox One, PS4 och PC! Kul! Då finns det alltså många val för att spela det! Jag vet inte riktigt vilken version det blir, men samtliga ska inhandlas oavsett!

  Det kanske lutar mest åt PC-versionen, då jag har planer på att gradera upp PC:n! Mer om det i punkt 4: Livet går vidare!

  Men fan!! Xbox-bakåtkompatibilitet på Xbox One! Betyder detta att jag i framtiden kanske kommer kunna spela Breakdown på Xbox One? Det skulle definitivt sålt konsolen för mig! Jag har redan börjat kolla in priser för en begagnad sådan! Hahahah fan, jag kommer att sitta med samtliga konsoler till slut! ;)

  Jag var lite besviken över att det inte kom något kring Virtual Console eller Mother 3! Hoppas på en Direct kanske nu i sommar? Man vet aldrig med Nintendo!

  Och så Undertale till PS4 och Vita! KÖP KÖP KÖP FÖR FAN! :D Jag ska själv spela igenom spelet igen på min PSTV, och möjligtvis skaffa en collector’s edition! :)

  Ett annat speltips! Freedom Wars(VITA) finns för 99 kr på PSN nu!! Damn, det är praktiskt taget gratis! Skulle jag inte redan ha sönderspelat det så skulle jag tryckt på köpknappen direkt!

  Vad tror ni om VR? Hur länge till kommer det leva? Är det verkligen så roligt? Är det inte skönare att bara dra igång ett spel på en storbilds-TV? Kanske det bara är en fluga?

  Det är mina egna tankar om ämnet! Den som lever får se! Som vi vet så kan inget tas för givet!

  Jag tror att jag lovade att presentera en lista över spel som ändrat mitt sätt att se på spel! Det har ju kommit upp förr, men det blir isåfall den slutgiltiga versionen! Just nu! ;)

  Jag namedroppar en del, och går in lite kort på vissa titlar som kanske inte är särskilt välkända!

  Undertale

  Mother: Det var här det började! Ett spel till NES, som är riktigt, riktigt välgjort! Grejen är att det är open world! Och har en väldigt bra story! Mästerligt soundtrack! Väldigt bra game design! Det var ett spel före sin tid! Det är helt klart bättre än Earthbound!

  To the Moon

  999

  Virtue’s Last Reward

  Epic Mickey

  Mother 3: Såklart! Världens bästa spel! Ett av få spel som fullständigt slagit knut på mig! Första gången jag spelade igenom det tog 2,5 veckor! Det är de bästa 2,5 veckorna i min spelkarriär! Spelet är rätt mörkt och tar upp väldigt många ämnen! Jag är faktiskt väldigt förvånad över att Nintendo står som publisher på detta! Det är tveklöst deras vuxnaste spel någonsin! Det är sådana här spel som är anledningen till mitt karriärval som spelutvecklare!

  Breakdown: Nu har jag ju dedikerat en hel ljudkommentar till detta, så jag nöjer mig med: ”Det som verkade vara ett FPS, var något helt annat! Något mycket större!”

  Miasmata: Efter tips från både Orpon och från Spelberget-avsnittet ”Basmati”, så satte jag tänderna i Miasmata! Det var väldigt svårt att komma in i det, och det tog mig nog runt 1,5 år innan jag faktiskt klarade det! Men när man väl kom in i det, då förstod man! Man förstod vilket häftigt koncept det var! Det var en riktigt intressant upplevelse!

  Playmobil – Hype The Time Quest: Detta ligger på andra plats på min lista över världens bästa PC-spel, och sedan någonstans på min lista över världens bästa spel någonsin! Detta är ett fulländat spel! Vilket man faktiskt inte kan ana, med tanke på premissen och att det är ett licensspel! Det klassades som ”PC:ns svar på Ocarina of Time”, och jag kan inget annat än att hålla med! Spelet har riktigt bra design, väldigt bra storyline, ett soundtrack som inte är av denna värld(jag lyssnar faktiskt på det just nu!), samt en skitdålig kontroll! Bortsett från det så är spelet väldigt, väldigt bra! Riddaren Hype blir skickad tillbaka i tiden av den Svarte Riddaren, och får gå igenom 3 epoker för att ta sig tillbaka till sin egna tid!
  Spelet är betydligt bättre än det låter! ;) Och det är ett sådant spel som jag verkligen rekommenderar att man bör spela! Och självklart finns det ju problem att få igång det! Det krävs att man har en dator med ett 32-bitars Windows-operativsystem! Detta är för att spelet är en 16-bitarsapplikation, så det är helt omöjligt att få igång på dagens 64-bitars OS!
  Själv har jag faktiskt en miniPC, som har en 32-bitarsversion utav Windows 7 installerat! Jag ska nog dra igång detta när denna kommentaren är färdigskriven!
  Då när jag spelade igenom detta för första gången dock, då var det PS2-versionen! Med extremt dålig FPS, den måste ha legat på runt 15, och riktigt usel kontroll! Trots detta, så ligger detta på min lista över bästa PS2-upplevelser jag någonsin haft! Så ja, detta spelet är något alldeles extraordinärt!

  Punkt 3: Psalm! Whoa, efter detta matnyttiga så behövs en musikpaus! Lina, dra igång något awesome! :D

  Punkt 4: Livet går vidare!

  Jag går ut hårt och listar spel som jag ser fram emot från nu till 2018!

  Code Vein

  Uppföljaren till To The Moon

  Lost Sphear: Utvecklarna utav I am Setsuna kommer tillbaka med ett nytt RPG i början av 2018! Oh yeah! Det är sådana här spel som är mina favoriter, lite enklare grafikstil, men ändå med ett djup och ordentlig spelglädje! Spelet kommer till PS4, PC och Switch, var det också till Vita kanske? Så det är bara att välja och vraka!
  Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6nT3A8aNwy8

  Metroid – Samus Return: YEEEEAAH! Så jävla awesome! En remake på Metroid 2! Till 3DS! Än lever den! Gissa vem som skaffar! Det snackades om en collector’s edition! Vissa spel vill man verkligen äga en collector’s edition av! Detta är mycket väl ett sådant!

  Super Mario Odyssey

  Fire Emblem Warriors

  Kanske ARMS

  Kanske Mario + Rabbids: Kingdom Battle

  Förmodligen Splatoon 2!!

  Så, det var nog hela listan! Såklart så har jag säkert missat typ 1000 saker! Kontentan är att vi kommer att ha att göra framöver, med eller utan Spelberget! ;)

  Så vad ligger framför mig då? En rejäl jävla datoruppgradering, samt införskaffande utav en 4K-skärm! Dessutom ska jag skaffa en hårddisk på 4 TB, och rensa ut 3 st hårddiskar genom att lägga över allt material på den enstaka hårddisken! Sedan ska jag kombinera med att köpa en SSD-hårddisk och installera Windows på!
  Det kommer kosta lite grann! ;) Men först ska jag dra ut på semester, vilket även det kommer att kosta en bra slant! :D

  Annars så lär jag fortsätta med min utveckling! Än en gång blev det som så att jag hållt på med problemlösning i snart en månad med endast ett problem! MEN, ett stort men på denna grejen! Jag har gjort en massiv uppdatering utav koden, hur allting fungerar med koordinatsystemet plus interagerandet utav rotationer och kameran, och 3D-objekt!
  Jag är nästan färdig med min pekfunktionalitet! Och allting fungerar nästan som det ska! Men vad blir det utav allting då? Jag kommer att lägga upp en video på Instagram när tiden är kommen för det!
  Minst några veckor till dröjer det nog dock! Och sedan är ju planerna att få över denna nuvarande kod till iOS och Android! Blir en massa kodande! ;)
  Eller?

  Jag ska försöka göra en konvertor, som konverterar c++-kod till java eller objective-c, dvs. det som Android och iOS använder sig utav! För isåfall så kommer de versionerna på andra enheter bli lika färska som den jag utvecklar på PC!

  Lite som ett eget Unity! Spännande grejor är i görningen! Så jag kan väl säga som så att jag börjar få ordning på min röra! :D

  Punkt 5: Slutord!

  Ojdå, jag har redan passerat gränsen över hur mycket jag får skriva! :D
  Detta är helt klart den längsta kommentaren jag någon skrivit! :D
  ”Let’s end with a bang” som det heter! :D

  Tack för allt Spelberget!! Hoppas vi ses någonstans!

  Så, när jag klickar på ”Post Comment” så är det över! Damn!

  Nåväl, jag avslutar med:

  ”Från oss alla, till er alla: DRAW THY BLADE!!!”

  Undertecknat:
  Snowman/SnowMotherTale/Muntre Olof

  * klickar på Post Comment *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.