Hejsan allihop! Det är onsdag igen (tiden flyger förbi som tid som flyger förbi) och således dags för ännu ett avsnitt av allas erat Spelberget. Lina spelar mer Dark Souls 2: Scholar of the First Sin (PS4) där hon precis upptäckt ett område som ingen i familjen sett förut, Linnea börjar närma sig slutet i The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) och gör sig mentalt redo för den sista slutstriden. Staffe fortsätter sitt RTS-projekt (“klara i alla fall EN kampanj i Starcraft, Warcraft II: Tides of Darkness och Age of Empires 2”) och är knee deep in i Age of Empires II: HD Edition (PC). Fast nu har ju Red Alert börjat locka också… Hm… Staffe får fundera över sitt liv.

 

 

 

Titeln på det här avsnittet är inte clickbait, Spelberget avslutas i och med avsnitt 133 (dvs två avsnitt till efter detta). Önskar du något speciellt av det sista avsnittet av Spelberget någonsin så hör av dig antingen här i kommentarerna, till tycktill (a) spelberget.se eller på Twitter och berätta för oss! Vi är idel öra!

Play
 

4 Responses to Avsnitt 131 – Vi lägger ner

 1. El_Kebabo says:

  Riktigt tråkigt att höra att ni ska lägga ner, vad jag vill minnas så har jag lyssnat på er sen starten.

  Angående vad jag vill att ni gör i sista avsnittet så vill jag höra en fin sång av Lina, Hon får helt fria händer. :-D
  Staffe får gärna komma med nån härlig gammal anekdot från smaulann.
  Och Linnea får gärna skratta vartannat ord i hela avsnittet så att man blir riktigt glad. ;-)

  Sen slutligen hoppas jag att jag får träffa någon av er på rsf i september?
  Puss och kram på er, ni kommer att vara saknade.

 2. Snowman says:

  NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!

  ;)

  Tack för allt, Spelberget!
  Tack för all er tid och ert engagemang som ni lagt ner på Spelberget!
  Tack för allt roligt ni har sagt i avsnitten! Jag har skrattat ganska rejält! :D
  Tack för Linneas underbara skratt! :D
  Tack för Linas sånger! :D
  Tack för Starfighters sköna oneliners! :D
  Tack till Ellas roliga medverkan, hennes Animal Crossing-knarkande var sjukt roligt att höra om! :D
  Tack till Ina, även hon var rolig och kompetent!
  Tack för att ni gjort varannan onsdag till världens bästa onsdag! :D
  Tack för all tid ni lagt på att läsa kommentarer! Till och med mina definitivt censurvänliga sådana! ;)

  Det har blivit några sådana genom åren! Jag minns på en specifik som är väldigt lustig att ta upp nu! Jag vet inte om ni kanske minns att jag var ganska sur över Blu-rayformatet! ”Det finns ju inga spelare som fungerar till PC! Skitformat!!” ;)

  Mycket moget inlägg! ;)

  Detta var 2014! Och nu var det ju Sci fi-mässa i Malmö i mars! 5:e mars faktiskt! Jag köpte Breaking Bad-boxen! Har ni sett den?

  Kruxet var ju då att det var Blu-ray på denna! ;) Problemet jag hade 2014 var att spelaren bara kraschade! PowerDVD 11 har jag ett svagt minne av att det var! Nu är året dock 2017, och den senaste versionen av PowerDVD är 17! Eller var det 16? Poängen är dock att spelaren numera fungerar felfritt och riktigt bra! Yeah!! :D Så jag köpte den! Ett tips är att man laddar ner trial-versionen av programmet! Så får man 30 dagars tid att köra det! Sedan får man ett rabatterat erbjudande för fullversionen när testperioden tagit slut! Så jag betalde inte mer än runt 440 kr för spelaren!

  Så nu kan jag spela Bluray-filmer utan problem! Sweet! :D En rolig sak som hände var dock att min läsare pajade precis innan jag skulle se en utav säsongsavslutningarna! NOOO!!!! Det åtgärdades dock med att jag köpte en bluray-brännare istället! :D

  Det har f.ö hänt något! Något jävligt awesome! Direkt efter att jag skrivit senaste kommentaren, så började jag analysera!
  Jag har definitivt råkat ut för en mental krasch! Det kan nog vara den sjätte i ordningen, så jag börjar bli erfaren i hur man hanterar sådana!
  Det är då man ställer sig upp, borstar av smutsen, analyserar, reflekterar, sätter upp en ny plan! Lite som när man gör ett otroligt dumt drag i Heroes! ;)

  Mitt bekymmer handlade ju i stora drag att jag verkligen satt fast i utvecklingen! Och när det inte fungerar, då är det väldigt lätt att bara tänka ”fuck it, jag spelar något istället!”

  Det är ju ganska uppenbart att spelandet nog tagit överhanden! Lösningen var alltså att i princip bara hålla på med programmering, och spela betydligt mindre! Jag gjorde som så att jag gjorde en jävla massa uträkningar i flera timmar, ”så gör det inget om det går trögt!”

  Och nu ska ni få höra! Det var en riktigt bra strategi! Ju mer jag analyserade, räknade, programmerade, testade, gick tillbaka till ritbordet, prövade igen, desto bättre gick det! Så under snart 2 veckors tid har jag haft ett rejält flyt! Jag får in 6 timmars arbetstid varje dag! Totalt för en vecka blir då 6*7 = 42 timmar! Inte illa, inte alls illa!

  Det är rätt sweet arbetsförhållande ändå, sitta och lösa en massa problem och lyssna på awesome spelmusik under tiden! Just sådant som mitt intellekt behöver!

  Just därför har jag väntat lite med att skicka in en kommentar! Hade tänkt försöka bli färdig helt och hållet med min peka-på-objekt-i-3D-funktionalitet! Så att jag skulle kunnat lägga in ett ”FUCK YEAH! :D” i kommentaren! Jag har dock kommit väldigt långt på metoden! Den fungerar nästan, jag har gjort sjukt många uträkningar för att hitta det matematiska sambandet som gör att allting fungerar i alla olika vinklar som finns! Men så har jag fastnat! Lösningen är dock funnen, och det handlar om att jag roterar på fel axel! Hela tiden som jag har utvecklat min motor så har jag roterat på x-axeln för y-rotationer och y-axeln för x-rotationer! ”Eftersom det har fungerat!” ;)

  Så nu när man ska räkna ut vilket håll kameran är riktad mot, så blir det bekymmer eftersom axlarna är fel! Whoooops! :P Detta tar nog en liten stund att reda ut, så jag kände direkt att ”aw crap, jag kommer inte hinna fixa det tills nästa avsnitt ska spelas in!” ;)

  Jag är dock fullt övertygad om att jag kommer kunna fixa det! Jag är ju den som har full koll på hur motorn fungerar!

  Jag räknade f.ö på hur många rader kod jag har skrivit i motorn! 32294 st har det blivit! Och för varje ny enhet som koden körts på så har raderna fått konverteras! Så runt 96600 rader totalt! Inte så himla mycket kod, men det handlar främst om att jag förfinat och skrivit om kod en hel del gånger!

  Jag lade f.ö upp bilder på Instagram som visar hur det ser ut när jag utför uträkningar! No fucking around!

  ”Öh Snowman, har du ett liv?”
  ”Fågeln sa nej! ;)”, just nu har jag verkligen inget liv! :)

  Folk säger ju att spelutveckling är kostsamt, men vi får se hur det blir med det! Jag kör på konceptet med ”utveckling som inte kostar något”, eftersom jag får inkomst via jobbet och kör utvecklingen som ”hobby-verksamhet”! Men det får vi se hur länge det är sådan, och hur mycket inkomst det har chans att generera! :)

  Kommer ni ha kvar någon mail-adress efter att Spelberget slutar? Jag skulle nämligen vilja skicka lite bilder senare på hur utvecklingen går!

  Annars, vad har jag spelat?

  Well, som ni ser så blir det inte särskilt mycket spelande! ;) Så Switchen har fått vila i 2 veckor, eftersom jag spelar Fire Emblem under den lilla tid jag spelar! Jävla Fire Emblem! ;)

  Jag hinner nog inte klara det tills Spelberget slutar dock!

  Ni ville ha lite förslag till Spelberget-finalen!!

  Jag har lite förslag!

  Recension: Breakdown! Kanske det är lite för mycket begärt dock! ;)

  Topplista: Spelbergets topplista över spel som förändrat ert sett att se på spel! Det finns alltid de där lite annorlunda spelen som vänder upp och ner på ens tillvaro! Jag har ganska många sådana, så jag skickar nog in en sådan lista!

  Spel som Spelberget ser fram emot 2018: Spelberget må sluta, men spel dyker alltid upp, som hamnar på våra spelberg! ;) Vilka ser ni framemot?

  Sång: Jag har förslag på en sång som Lina kan få sjunga! När vi gick i grundskolan så sjöng vi ”Tom Dooley”! Dvs. en låt som handlar om en mördare som ska hängas! Ett stort WTF på den låten! :D Det är inget ni känner igen från skoltiden? https://www.youtube.com/watch?v=VhXuO4Gz3Wo

  Annars har jag tänkt att ”I år ska jag skicka in en 5-sidor lång kommentar någon gång till Spelberget ! :D” Nu blev det ju lite press! :D
  Så det skulle isåfall bli min slutgiltiga kommentar till Spelberget! Är det ok? :)

  Jag kommer även skicka in en muntlig kommentar!!

  Så, det var min kommentar för denna gången! Näst sista! Jävlar i gatan alltså!

  Sedan är jag typ helt bortkommen när det handlar om känslor och sådant elände, men ett stort jävla hjärta på er iaf!!

  Vi hörs inför sista avsnittet!

  Hejdå!!

 3. SnowMotherTale says:

  NEEEEEEEEEEEEEEJJJJJ!!! :(

  FFFFFFUUUUUUU(censur)! :'(

  Hahah, skojade! :D:D

  Tack för alla roliga avsnitt! Synd att ni lämnar, men vad länge ni har varit igång!! 6 år! Det är ju en hel evighet! :D

  Jag ska inte dra ut på lidandet mer är nödvändigt, så detta blir min sista kommentar till er! Såvida Mother 3 inte utannonseras under årets E3! Det hinner nog eventuellt visas innan sista avsnittet! Mirakel kan hända! :D

  Heh, i samma veva som jag lagt Glass Rose och spelandet i övrigt på is, så läggs Spelberget ner! Det måste finnas ett samband!!
  Mvh.
  Smiley med Foliehatt som är väldigt lång, med MYCKET aluminium, samt tejp överallt, och ser ut så här:
  <):D

  Det har helt klart funnits jättemånga höjdpunkter! Men en personlig favorit var när jag skrev en riktigt lång recension utav Another Code: R till Wii:n! Den tog runt 2 timmar att skriva, och sedan klipptes i princip hela kommentaren bort! :D

  Vet ni vad jag ser framemot som ska släppas? Uppföljaren på To The Moon!! Yes, och det ska tydligen släppas innan årets slut! Tror jag! Såvida jag inte blandade ihop det med något annat! :D

  Lite blandade känslor kring det har jag läst! Det finns ju folk som tyckte att To The Moon knöt ihop konceptet riktigt bra, och att göra samma sak igen är lite sådär! Jag kan faktiskt hålla med! Samtidigt så vill jag ändå se vad de kan hitta på denna gången! :D

  Det ska ju släppas en tecknad Castlevania-serie på Netflix! Vad häftigt!!! Av trailern att döma så baseras det på Castlevania 3! Det är ett väldigt bra spel med riktigt bra handling!

  Kommer ni finnas någon annanstans i framtiden? Det finns en risk att jag kollar in vad ni gör då! ;)

  Oj oj oj, nu ska ju jag sluta skriva på kommentaren!! Då innebär det att det blir mitt slutgiltiga bidrag till Spelberget!!

  Hejdå Spelberget!! Hoppas vi ses någon annanstans! :D

  Undertecknat
  SnowMotherTale

 4. Natt_kaffe says:

  Hej kompisar!

  Just precis, kompisar. Det är precis så det har känts under alla dessa år. Den alltid så trevliga stämningen, fylld med roligheter och ett ärligt och öppet förhållande mellan er och er publik.
  Är såklart tråkigt att ni bestämt er för att sluta, men kan samtidigt förstå beslutet och är mer imponerad över hur länge ni orkat hålla igång.

  Nu när ni hamnar i det så minnesvärda arkivet tillsammans med andra stora spelpodcasts som t.ex speltorsk och retroresan, vill jag lyfta på hatten och tacka för all tid vi har fått tillsammans.

  Vi kanske både hörs och ses på framtida event och såklart på daz internetz.

  Stor kram till er allihopa!

  PS.
  Till sista avsnittet…Hade varit kul med gästspel eller någon kommentar från tidigare medlemmar av podcasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.