Ska du hänga med? Ja!

Nu har vi i Spelberget klättrat ända till avsnit 129. Vi snackar ännu mer The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Switch/Wii U), Staffe har snöat in på mer PSP-spel med Motorstorm: Arctic Edge.

Dessutom har vi blivit tipsade om spel och så snackar vi om den uppkommande Retrospelsmässan i Göteborg!

Play
 

6 Responses to Avsnitt 129 – Kanelbulle

 1. Moi! Tack för åter ett trevligt avsnitt, minus kanske grejen om bajstinder…. Hujedamig.

  Jag fick äntligen spela THUG! Karaktärsskapandet var helt underbart och själva världen är mkt kul och känns så extremt tidigt 00tal. Såklart saknar jag inte de väldigt dåligt designade utmaningarna och att kontrollerna ofta är lite sisådär, men det får man ändå köpa, när spelet känns så stort för sin tid och har så mkt charm.

  Försökte även köra Bayonetta som tydligen finns på steam nu, o herre jeflar vad intense det är. Jag var inte redo…

  Och för att klargöra så tror jag NieR uttalas “njere”.

  Puss o kram!

 2. Rymd-Olov says:

  Ehe, ja, Thimbleweed Park är ett pc-spel. Kanske är vi pc-spelare riktiga snobbar, som folk ibland påstår, om jag bara tar för givet att jag inte behöver säga det. Jag känner mig dock inte så snobbig, då min pc var billigare och typ har sämre prestanda än alla konsoler på marknaden. :-D

  En sak som jag dock måste påpeka är att när jag träffar konsolspelare så tycks det mig som om de förvisso har en konsol som inte kostar så mycket, men nog kopplar de in den i en tv som kostar ungefär en och en halv månadslön? Men, men, huvudsaken är att vi alla älskar spel, oavsett hur mycket pengar vi kan eller vill lägga på vårt intresse! Alla kanske inte heller skulle vara supernöjda med min 100-kilos tjock-tv och min loppisdatorskärm…

  Jag håller också med Linnea om att det är konstigt att klaga på kostnaden för en Twitch. Den innehåller elektronik som vi bara kunde drömma om för tio år sen och dessutom ska ju alla som designat, utvecklat och inte minst skruvat ihop den ha betalt.

  Ni får iaf betalt, kanske inte i reda pengar men i tacksamhet från mig och alla andra lyssnare! Tack, suckers! :-D

 3. SnowMotherTale says:

  Heeej Spelberget!!! :D

  Nu har jag klarat Zelda!! Oj(åååååj), vilket fint spel! Jag får nog säga att Nintendo slutade Wii U:n med flaggan i topp, och lade ribban högt för Switchen! Vilken kanonstart!! :D

  Vem har ni som favoritkaraktär i Zelda? Själv har jag Mipha!

  Varför?

  Because reasons! :'(

  Jag kan ju säga som så att jag hade på mig Zora armorn under hela spelet!

  Vad ska jag nu ta mig an då? Jodå, nu blir det äntligen Glass Rose!!! Typ ett halvår försenat! :D

  Så till nästa kommentar jag skriver så kan jag nog skriva lite om det! :D

  Vad roligt att ni var på Retrospelsmässan även i år!! Det skulle varit skoj att åka dit, men det är jag alldeles för socialt missanpassad för! ;)

  Hittade ni några Mother-spel där? :)

  Hejdå!!!

 4. Snowman says:

  Yo Spelberget!!!

  Hahah, ojdå! De senaste kommentarerna jag skickat in har handlat en jävla massa om spelutveckling! Men ja, det är ju faktiskt ett ämne jag verkligen brinner för! :D

  Det finns otroligt mycket spännande tekniker! Visste ni att spelvärlden är uppdelad i flera olika bitar? Jag är osäker på huruvida jag nämnt det tidigare eller inte! Det kan man kanske inte tänka sig när man spelar ett spel! Men världen är uppdelad i flera olika kuber som är lagd i en hierarki! Tekinken kallas för Oct-Tree! Här är det bra om man har mycket ram-minne att jobba med! Men det är verkligen inte allt! Även om man bygger ett riktigt stort träd med den uppdelade världen, så tar en sökning ändå en viss tid! Om man ska göra en jättestor sökning så tar det otroligt lång tid att genomföra!

  Lite mer matnyttig information! Mycket intressant är det! https://en.wikipedia.org/wiki/Octree

  Nörderi på hög nivå! :D

  Det roliga är att, när jag spelar ett spel så analyserar jag alltid hur det kan vara uppbyggt, och vilka tekniker som används! Dvs. allt sådant som jag lärt mig i skolan! Jag tycker att det är väldigt roligt att göra!

  Och nu när vi är inne på ämnet: Det kom ju upp något väldigt intressant! Hur ska man förhålla sig om man tycker att utvecklaren är ett as?

  Nu ligger Snowman illa till! ;)

  Skämt åsido så ligger detta till grund till varför jag inte riktigt tycker om Sony och deras konsoler! Så whoops, nu blir det ett sådant jobbigt inlägg igen! Men, det kommer en väldigt, väldigt oväntad vändning! Jag lovar att det är värt att vänta på! :D

  Under PS2-eran så betedde sig Sony riktigt arrogant! Ken Kutaragi sa i princip: ”Vi äger, alla andra suger!” Sådant får mig att se rött! Så det var där det började! Sedan hade vi ju faktiskt PS2 ändå, eftersom det var en väldigt bra konsol! Men man kan faktiskt vara betydligt mer ödmjuk!
  Arrogansen fortsatte med PS3! ”Man kommer vilja jobba extra för att ha råd med en PS3!” 6500 kr var ju faktiskt rätt saftigt för en konsol! Den fick ju rätt trög start, med all rätt! Men det löste ju sig i slutändan! Dock tror jag mer att det var för att ”det är Playstation”! För med handen på hjärtat, Playstation är ett otroligt starkt varumärke! Jag tror att det är den främsta anledningen till att de faktiskt lyckas!
  För visst väljer ju utvecklare att släppa sina spel på en plattform som har ett otroligt stöd varumärkesmässigt! Logiskt sett så är det ju faktiskt ett korrekt beslut!

  Men det går inte att förneka att jag tycker att de har en riktigt taskig attityd! Och de fortsätter ju med slogans! ”This is for the players” är väl deras senaste? Innebär det att man inte kan räknas som en gamer om man inte har Playstation? Pfft, Sony snackar i nattmössan!

  Jag tycker dock att det är kul att jämföra hur Switch-spelen står sig mot den s.k moderna generationen! Switch har ju inte samma kapacitet, men klarar sig ändå ruskigt fint!

  Och just i detta område har jag faktiskt ingen kunskap överhuvudtaget! Hur ser hightech-spelen ut idag? Vad använder man för spännande tekniker för att få ut snygga effekter men som kanske inte kostar så mycket prestandamässigt?

  Men då behöver man ju faktiskt en konsol! Jag har faktiskt kollat in begagnade konsoler på tradera! Man kan nog komma undan med 1500 kr för en PS4! Det är faktiskt ett ruskigt bra pris! Och om man kollar hur mycket jag spenderat på collector’s editions de senaste månaderna, så kan jag ju knappast hävda att priset är för högt!

  Och så här ligger det till: Priset är verkligen inte för högt! Jag har tagit ett beslut! Jag kommer att köpa en PS4! Kanske inte under den närmsta tiden, men inom några månader så kommer jag att äga en PS4!

  Ganska oväntat, right? :D

  Jag tyckte f.ö det var kul att höra om att Starfighter slog kontrollen i bordet när han spelade Dark Souls! Min xbox-kontroll har bitmärken i sig! ;) Det är Breakdown som ligger bakom detta! :D
  Det måste ju vara något år sedan jag klarade det förresten! Det ska fanemig firas med tårta! :D

  Kul att höra att Linnea och Lina skulle på Retrospelsmässan igen!! Det får mig även att minnas att jag måste skriva om att vi ska dra till Retrospelsfestivalen i år!! Förra året var jag ju oturligt nog upptagen, men i år ska det nog kunna bli av!! Jag har faktiskt tänkt nämna det vid varje kommentar, men det har alltid försvunnit från minnet! ;)

  Vad har jag annars klarat sedan sist? Jag har inte bara klarat ett spel, utan 2 stycken faktiskt! I am Setsuna och Blaster Master Zero!!

  I am Setsuna var väldigt bra, med riktigt fin musik, som stundtals påmindes om Joe Hisashis musik i Ghibli-filmerna! Gameplayen var bra, bra karaktärer, bra design! Däremot skulle de nog kunnat finslipa slutet en hel del! Här missade de rätt mycket! Ändå helt okej att köra, och jag hade trevligt hela vägen!

  Men wow, Blaster Master Zero! Här snackar vi om ett riktigt bra spel! Det är inspirerat av NES-originalet, men de har lagt in mycket bra som originalet saknar! Jag är väldigt nöjd med att ha spelat det! Och kanske jag inte ska nämna för mycket om man vill spela det! Det finns både på Switch och 3DS! 100 jävla kronor, det är ju fan nästan gratis!

  Betyg: Ren perfektion!

  Annars så har jag köpt ett nytt grafikkort! Ett nvidia-kort med 4 GB grafikminne! Jag tänkte att det kunde vara nice! Det behövs ju även för att Linux ska köras bra! Mitt tidigare var annars ett ATI med 1 GB grafikminne! Så ett nytt för 800 kr tänkte jag var rätt hyfsat i pris! Men, jag gjorde nog en liten blunder! Själva grafikprocessorn har ju en viss mhz, och jag tror nog att den var lägre på detta nya kortet! Så min dator presterar sämre på mina spel! Whooooops! Nåja, Linux fungerar extremt bra! Jag gjorde en benchmarktest och fick ut riktigt bra resultat! På ett som gav typ 100 FPS innan, fick jag nu ut 2000 FPS! Rejäl förbättring! Men det är ju så att nvidia gör drivrutiner för Linux, det gör ju inte ATI/AMD för sina kort!

  Jag spelar lite Castle of The Winds via Linux, det finns ju tillbehör som gör det möjligt! Det är ett väldigt bra spel!

  Nåja, någon gång har jag ju tänkt gradera upp datorn! Det har inte gjorts sedan 2010! ;) Funderar starkt på att köra med en Ryzen! Jag vet inte hur det är med prestanda och dylikt, men 10 gånger snabbare dator är nog inte otänkbart! Min nuvarande processor är en riktig jävla budgetvariant! ;)

  Så just nu kör jag konstant Linux! Sjukt nice operativsystem är det!
  Nåja, nu har jag svamlat tillräckligt mycket om typ allt!!

  Ha det bäst, vi ses i nästa avsnitt!!

  • Rymd-Olov says:

   Jag hade ingen koll på Sonys slogans, men sådant där kan verkligen komma och bita företagen i röven. På 90-talet verkade Sega jättecoola när de hade som slogan “Beat us. If you can.”

   Sen visade det sig att Sony kunde det och då var det inte så coolt längre. :-D

 5. Rymd-Olov says:

  Nu lämnar jag en liten kommentar till för att medge att det var konstigt av mig att skriva Twitch i min förra kommentar. Jag menade Switch.

  Hoppas att ni haft en trevlig valborgsmässoafton, den afton under vilken jag skriver detta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.