Hejselihejsan! Avsnitt 128 av Spelberget står redo för era arma öron att åtnjuta. I dagens avsnitt pratar vi mer Horizon Zero Dawn (PS4), mer The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U/Switch) och lite kort om Resistance: Retribution (PSP). Sen minns vi även några störiga barnprogram och spiller läsk överallt. Fullmatat avsnitt med andra ord!

Play
 

5 Responses to Avsnitt 128 – Grannens porr

 1. Moi moi igen!

  Trevligt avsnitt som alltid, och är glad över att det finns någon med samma barndomstrauma över Rädda Joppe som jag. Jag gillar inte att vara taskig mot barn, men eftersom ungen är fiktionell så kan jag bara säga: jävla skitunge!

  Jag har fortsatt med overwatch igen, inget särskilt intressant, men kan kommentera på vad Lajnis karaktär skulle vara: Bastion! Det är en jättegullig robot som har en fågelkompis, och bara kommunicerar i bleeps o bloops.

  I övrigt har jag spelat Nier: Automata, en openworld-hacknslash med en massa schmups-element. Kanske något för Staffe? Älskar verkligen spelvärlden och energin, men har lite svårt att rekommendera när jag läste sexistiska kommenterarer från tillverkaren. Jag spelar såklart ändå, men det kanske är en möjlig OT-fråga: hur ställer ni er till spelutvecklare som är rövhål? Personligen så ger jag alltid spelet en chans trots att utvecklaren är ett as, men känns ju sisådär att ge mina pengar till dem.

  PS2-samlingsupdate! Har införskaffat Tony Hawk Underground, och nostalgi-mätaren skjuter upp i taket! Är så redo att åka tillbaka till THUG-universumet, där hela jordens ekonomi var baserad på skateboarding, och där man kunde muta polisen med snacks man får genom att SKEJTA IN I SNACKSSTÅNDEN. My body is ready!

 2. Jävel! Glömde säga grattis till Lina! Grattis Lina!

 3. Rymd-Olov says:

  Tack för ännu ett bra avsnitt!

  Jag är nyfiken på om Lina (och/eller ni andra) är sugen på Thimbleweed Park. De som gjorde Maniac Mansion har gjort ett nytt spel i samma stil. Kan det funka år 2017? Själv är jag ganska sugen, men samtidigt suger jag på sådana här spel.

 4. Rymd-Olov says:

  Jävel! Jag glömde också att säga grattis till Lina! Grattis Lina!

 5. Snowman says:

  Yo Spelberget! :D

  Haha ojdå, vilken boom det blev i förra avsnittet! :D

  Note to self: “Snowman bör inte skriva kommentarer i halvsovande tillstånd!”

  Kommer detta någonsin att följas? Knappast! ;)

  Det blev ju allt lite meningsskiljaktigheter kring PS4, prestanda, spelutveckling och Zelda!

  “Snowman screwed up big time!”

  I detta skedet är det en allmän förväntan att man ska backa tillbaka och be typ hela världen om ursäkt via sociala medier!
  Men som ni vet vid det här laget så fungerar inte jag på samma sätt som världen fungerar! ;)

  Fotnot: Jag tycker faktiskt att de allra mest givande och spännande diskussionerna är när man helt enkelt kastar sig in i en diskussion utan att riktigt tänka efter!

  Hur drar man vidare det här ämnet då? Det är nu man skickar en bild på en söt katt och för en dialog!
  Självklart så är ju PS4:an betydligt starkare än Switchen på samtliga punkter, det förstår nog vem som helst! Det är ju bara att jämföra storlekarna på konsolerna, där PS4:an är gigantisk i jämförelse med Switchens storlek!

  I fallet Zelda var det ju främst datalagringen jag var väldigt intresserad utav! Med så mycket data som hanteras, så måste man lösa minnesfrigöring och inladdning av ny data på ett smart sätt! Det är just därför Wii U-versionen kräver att man har 3 GB cache på sitt utrymme! För nu kommer vi in på läshastigheter! Om vi ska göra en snabb jämförelse så ligger läshastigheterna i denna ordningen, med den lägsta först, och högsta sist: Blu-ray, DVD, hårddisk! Det finns ju en anledning till att dagens spel måste installera en del på hårddisken! Detta handlar då om att skivmediet är så extremt mycket långsammare än hårddisken!
  Tänk då vilket meck det måste ha varit på t.ex PS2:an, där hade man 32 MB ram att röra sig med! :D
  Den största anledningen till att Switch har kassetter lär vara för att läshastigheten på dessa är väldigt hög!

  De flesta grafiska detaljerna brukar man kunna genomföra via instruktioner till grafikkortet! Detta kostar endast en marginell del av processor-resurserna på de maskiner som har ett externt grafikkort! Nu vet jag faktiskt inte alls hur PS4 och Switch har det med den saken! Jag tänkte påstå att PS4:an använde sig av ett externt kort, men nu känner jag mig inte lika säker på den saken!

  Bottom line, är att Zeldas flaskhals(bottleneck) består utav att processorn i konsolen får jobba så mycket med datahanteringen att bilduppdateringen påverkas! Så med en starkare processor så skulle nog bilduppdateringen varit mer stadig! Men det skulle resulterat i ett ännu högre pris på Switchen, sämre batteritid, och förmodligen varmare konsoler! Det skulle nog inte varit helt omtyckt! ;)

  Med detta i åtanke är det främst Wii U-versionen jag är imponerad över, att det faktiskt lyckas ta sig upp till 30 FPS! Jag hade ju tänkt 10 FPS, med dess kraftiga uppförsbacke i mängden ram-minne! Det måste finnas någon riktigt bra minnesallokering i det spelet!

  Nåja, det var ju inte riktigt detta påståendet kretsade kring, men jag ville skriva lite om mina tankegångar!

  Själva påståendet i sig handlade ju om att “Zelda presterade som ett PS4-spel”!

  Vi vänder lite på frågan!

  Om spelet skulle släppts som ett PS4-spel, skulle det accepterats med öppna armar som just ett sådant, eller skulle det viftats bort som att “Nintendo underpresterar”?
  Givetsvis är ju premissen här att spelet inte skulle lidit av några framedrops alls, snarare att det skulle gått i 60 FPS! Inte ett osannolikt scenario!

  Personligen tror jag att spelet skulle accepterats! Det ser bra ut, har bra gameplay, är väldigt stort, finns många man kan interagera med, man ser världen på lång distans, inga laddningstider i själva världen!

  Vad tror spelberget om saken?

  Vad gör just generellt att ett spel klassas som just ett sådant till ett specifikt format? Att det är tillräckligt snyggt? Om det nu är den snyggaste grafiken vi vill ha i våra spel, varför spelar vi inte bara på PC då? Tips: OT-berget!

  Inlägg: “Finns Horizon till PC?”

  Vad har jag annars spelat?

  Jag har klarat Zelda! :D Och jag tog samtliga shrines! Ganon hade fan ingen chans! ;)
  Spelet i sig var väldigt kul och utmanande! Ju starkare man blev, desto lättare blev det ju! I början dog jag bara hela jävla tiden! :D

  Faktum är att jag skaffade aldrig någon häst! Jag sprang runt hela tiden i spelet! F.ö så jagade jag ganska rejält i spelet!
  “Åh, ett djur! Fram med pilbågen och DÖDA DÖDA DÖDA!” :D

  Jag hade ganska rejält med kött i min inventory när jag var färdig! Som exempel så hade jag nog runt 40-50 exemplar av “Raw gourmet meat”! Bara den alltså, jag vågar fan inte kolla vad de andra objekten ligger på i antal! :D

  Jag gick in och spöade ancient-fienderna ganska rejält! Det finns allt lite trix för att få ner de enkelt!

  Hur lång tid tog detta att slutföra då? 110 timmar blev min sluttid! Längre än FF7! Men mycket mer givande!

  Min favorit-dungeon var elefanten! Det var f.ö min första dungeon som jag spelade! Min reaktion när jag upptäckte att man ändrade helt på banan via kartan: “WHAAAAAAAAAT!?” Så jävla coolt! :D

  Vad spelar jag nu då?

  Jag har som mål att spela på min Switch varenda dag som går! Och då får man ju handla spel! Så nu spelar jag “I am Setsuna”! Ett traditionellt JRPG-spel i en snömiljö och ett pianosoundtrack som är inpirerat av Nobou Uematsus musik och är riktigt bra!
  Givetvis var det ju självklart att jag skulle dyka ner i detta, då jag är en rejäl RPG-junkie! ;)
  Änsålänge är spelet bra! Vi får se hur det utvecklar sig!

  Dessutom så har jag satt tänderna i Fire Emblem Fates: Birthright! Det är ju i princip bara en månad kvar tills Echoes släpps! :D

  En rolig anekdot var ju att när jag klarade Conquest, så skrev jag ”att jag skulle fan inte spela Fire Emblem på ett tag”! Sedan utannonserades Fire Emblem Gaiden(Echoes) kort därefter! ;)

  Lägg även på att jag håller på med programmering! Hur räcker tiden till? ;)
  Kan väl nämna att jag inte spelar lika intensivt som när Zelda var igång!

  Jag kom f.ö ihåg att Lina fyllde år 6:e april! Det var bättre än förra årets bottennapp med ”Lina fyller väl år 16:e april?” ;)

  Nåja, det får räcka för denna gången! Hejdå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.