Avsnitt 125

Hej kära vänner! Det här avsnittet är det Lina och Linnea som ensamma styr vår klättringsexpedition för Spelberget. Staffe har fått pesten. Eller inte pesten men en förkylning. Lina har kört Backpacker (iOS). Linnea fortsätter äventyret i Pokémon Sun (3DS). Dessutom diskuterar vi hur vi hanterar onlinespelande och näthat. Och massa skratt såklart. Välkommen till avsnitt 125!

Play
 

5 Responses to Avsnitt 125 – Form of an ice menorah!

 1. Hej alla! Kom på att jag glömde kommentera förra gången. Tack som alltid för en finfin podd, och hoppas Staffe mår bättre! Det gick så bra med er två ändå!

  Sedan sist har jag själv jobbat på min egen spelhög. Jag har testat GTA V Online med en kompis, och fan vad mycket bättre spelet är när man inte tvingas deala med rövhålen som är protagonisterna i single player. Alla vet att det roligaste med GTA är att springa runt och sprida kaos, inte nödvändigtvis storyn. Highlights inkluderar att försöka stjäla en fighter jet från en militär-bas, försöka stjäla alla moppar man kan hitta, och att försöka fly polisen på en cykel. Mycket nöje!

  Min Playstation-samling håller även den på att utökas. Jag har köpt Metal Gear Solid (PSX), Ratchet and Clank och The Getaway!

  Möjlig OT-berg fråga: The Getaway är ett sånt spel jag alltid såg på TV-spelshyllorna, men aldrig känt någon som spelat, aldrig vetat vad den handlar om och om den ska va bra. Det enda jag vet är att omslaget och loggan är fast i mitt minne och att jag alltid varit nyfiken på det. Har ni ett sånt spel? Som ni alltid minns från att ha sett i affär och reklam, men aldrig någonsin spelat? Ett annat sånt spel skulle vara SOCOM 2 för mig, som det gjordes skitmycket reklam för men jag aldrig brytt mig om att prova.

 2. Rymd-Olov says:

  Tråkigt att Staffe är sjuk, men roligt att det ändå blev ett så bra avsnitt! I en del poddar med tre programledare faller allt som ett korthus när någon är borta, men för er verkar det funka jättebra ändå.

  Jag har bara spelat Backpacker 1 när det begav sig, så ni förstår att jag inte har så bra koll på spelserien. Det var mycket intressant att höra att den utvecklat sig till “Sim Knarkkurir”. Jag tänkte spontant att det vore kul med en crossover mellan Backpacker och Pokémonspelet som Linnea hade spelat. Jag tänker mig ett tvåspelarläge där den ena åker runt i världen med “presenter” i bagaget, medan den andra har en Rockruff (var det väl?) som ska sniffa rätt på vilka souvenirer som innehåller tio kilo koks. Den briljanta idén får ni gratis av mig, alla apputvecklare därute!

  Längtar redan till nästa avsnitt!

 3. Snowman says:

  Yo Spelberget!!!

  Vilket jävligt bra avsnitt! Ni grejade det sjukt bra! :D Jag tyckte att beskrivningen av avsnittet var rolig! ”Staffe har fått pesten” :D

  Det är nog lite för sent att hälsa krya på honom, han lär ju leva igen vid det här laget! ;)

  Jag hade f.ö skrivit ner en massa stödord kring senaste avsnittet! Det var intressanta ämnen som togs upp! Och nu hittar jag dem inte! Kort sagt: jag vet inte var jag sparat min fil med denna informationen! Ibland är Snowman en virrpanna! ;)

  Jag har redan spoilat på instagram att det gick bra för Dolly teh Superdog! Gött att höra! :D

  Men timmarna under tiden kan vara rätt tuffa! Vi hade en katt som fick ett ordentligt sår i pannan! Såret blev infekterat, så det blev varbildning och annat sådant elände! Resultatet blev alltså att vi fick ta honom till veterinären!
  Det fanns dock lite bakgrundsfakta som skulle kunna ställa till det! Hans bror avled av ett medfött hjärtfel, och vi visste inte om även han hade fått det! Vid tidpunkten var han dessutom 14 år gammal, så det var inte säkert att han skulle klara en sövning!
  Förutsättningarna var alltså inte särskilt bra! Så under typ 3 timmar satt man och var rädd att telefonen skulle ringa! Slutligen, på eftermiddagen ringde telefonen, och vi kunde hämta vår katt!
  Att få se sin katt vaken och levande, det kan vara ett av de bästa moments jag upplevt i mitt liv! Enligt journalen så verkar det som att de prövade att bedöva honom, men sedan fick ta till sövning! Knasbolls-katt! ;) Han var f.ö helt jävla nerknarkad i några dagar efter operationen! :D
  Han fick ett ganska rejält ärr av det, och huden läkte ihop på ett sådant sätt att hans högra öga var uppspärrat konstant! Han fick lite av ett ”evil eye”! ;)
  Så operationen lyckades, och han fick nästan 3 år till att leva! Den katten förbrukade f.ö verkligen sina 9 liv! ;)

  När vi ändå är inne på ”sjukvård”, och jag pratade lite om Trauma Center förra kommentaren, så ska ni få höra vilken otur jag hade när Trauma Center: Second Opinion kom ut! Väldigt lustigt är det!
  Jag hade förhandsbokat spelet ganska rejält! Såg verkligen fram emot det! Och så kommer datumet när det släpps! Då händer det som man inte vill ska hända! Dvs. att för liten upplaga var beställd, och alla fick inte det! Givetvis fick ju inte jag något! NOOOOOOOOOO!!!!
  Så efter att ha surat i 1,5 veckor, så kom spelet äntligen! YEEES!!!!! Glad som fan springer jag och drar igång Wii:n! Men vänta nu? Varför startar inte TV:n? FUUUUUUUUUUUUCK! TV:n skulle alltså tvunget gå sönder! Tror det blev en väntetid på ytterligare 3 dagar innan jag äntligen fick spela! ;)

  Oj oj oj, jag gick ut ganska hårt mot Sony förra kommentaren! Kanske lite för hårt! Men ja, när ett företag får helt obefogad kritik, då kokar blodet! Säga vad man vill om Wii U, men Nintendo gjorde en del snedsteg! Och sedan mycket bra med den också, det får man ju inte glömma att nämna! De lärde sig nog en hel del under den turbulenta perioden! Och jag tycker personligen att de har skött Switch hittills riktigt bra! Jag ska inte ta upp särskilt mycket om situationen denna gången, men en poäng ska jag lägga iaf! Det finns ju en del syrliga kommentarer kring att Nintendo gör voice-chat över en android-app! Hur detta fungerar vet vi ju inte! Men då tänker jag så här! Kommer Switch att kunna köra android-appar? Jag skulle faktiskt inte alls bli förvånad om den kan klara av det! Och plötsligt försvinner problemet många klagar på att man måste ha en separat enhet för det! Android-appen körs i bakgrunden på Switchen!

  Nåväl, snart vet vi hur det ligger till!! Under 2 veckor kvar! Jag är så sjukt pepp!! Det är faktiskt första gången jag får tag på en stationär konsol på premiärdagen! Dvs. om jag nu verkligen får en då! Men jag tror och hoppas på det!

  Åh, jag skulle vilja bemöta kritiken mot hårdvaran! Blir nog för mycket snack dock! En annan gång kanske! Men jag släpper en kommentar kring det som är värt att fundera på! ”DS vs. PSP”

  Jag tänker dock stå på mig kring min kritik hur Sony och Microsoft sköter sin hårdvara och utvecklingskrav! Ur ett utvecklarperspektiv ställer jag frågan: ”Hur många företag kommer att gå under denna generationen?”

  Nåja, dags att göra en switch till ett annat viktigt ämne! Näthat!
  Sjukt tråkigt är det ju att folk håller på med sådana dumheter! Man undrar ju varför! Vad får de ut av det egentligen? Det finns betydligt bättre sätt att spendera sin redan begränsade tid! Jag tycker ju personligen att man kan göra något produktivt istället!
  Jag tror vi varit inne på detta ämne tidigare faktiskt! Men det är som sagt väldigt viktigt att bemöta! Just av denna anledningen att det finns en risk att man blir episkt sågad när man kör online, så har jag aldrig gjort det! Grejen är att jag är inte särskilt bra egentligen på spel! Det är i princip bara RPG och turbaserad strategi som är mina starka sidor! Samt att jag har en egenskap att bli väldigt duktig på operations-simulatorer likt Trauma Center-spelen! Andra genrer får jag verkligen nöta mig igenom för att faktiskt klara! Främst FPS! Jag har rejäla svårigheter även på Easy! ;)
  Och därmed är jag väldigt säker på att jag nog skulle få ett kasst bemötande online! Jag skulle nog inte presterat särskilt bra! Kanske att jag skulle våga mig på turbaserad strategi online! T.ex Heroes 3 skulle inte varit fel! Där kan jag nog ge en match, möjligtvis en rejäl slakt på mina motståndare! Däremot skulle jag aldrig någonsin håna en förlorande motståndare! Vi drog båda två våra svärdsklingor, och utkämpade en duell på lika villkor! Jag hade helt enkelt turen att vinna! Förutsatt att jag faktiskt vann, för det är aldrig säkert! Sedan ska man definitivt vara en god förlorare också! Men bara om det är fair play givetvis!

  Annars f.ö: I’LL LEND MY BLADE ANYTIME! Jag skulle verkligen inte ha något emot att köra något online med Spelberget-crewet! Går det fortfarande inte att köra online på Heroes 3 HD? Så sjukt löjligt om de inte fixat det, de hade ju ett ganska rejält guld-läge! :)
  Lina, vi måste ju adda varandra på Switchen! :D

  Det skulle f.ö varit skoj att se när Laini streamar för KamratPatrullen! I vanlig ordning så glömmer jag ju bort alla sådana tider när det sker! När brukar du köra?

  Annars så misstänker jag att nästa avsnitt kommer att specialiseras kring Dark Souls!! Loadings twitterflöde har redan avslöjat att Lina håller på med Dark Souls 2! Awesome!!!

  Och vet ni vad? Jag har faktiskt prövat på Dark Souls själv!! Jag var hemma hos en kompis och skulle fixa in en parallellkörning av Linux på hans laptop! Här är f.ö en varning! Om man ska köra in Linux på en laptop och vill att det ska fungera problemfritt, undvik då Lenovo-laptops! Det är nog inte särskilt svårt att räkna ut vilket märke det var på laptopen! ;)

  Till poängen är iaf att han har en PS3:a och kör Dark Souls just nu! Så under tiden det var krångel och installationer på laptopen, så prövade jag att köra just Dark Souls!

  Lite intryck kan jag alltså ge! Usch, vilken tråkig design spelet har! Man är en ful jävla gubbe! Och jag har sett en hel del fiender med modeller som skulle passa för ett PS2-spel! Och rösten på gubbjäveln? När man blir träffad av en tung attack så utgör han ett riktigt fult ”OHHHHHH”-ljud! ARGH!
  Just nu låter det som att jag totalsågar spelet! Men det roliga är att detta är de få negativa petitesserna jag har kring det! Alltså, damn vilket bra gameplay spelet har! Kontrollen sitter som en smäck, och spelet är riktigt jävla kul att spela! Jag kan springa runt på ett ställe hur länge som helst och bara gradera upp karaktären! Det är ju trots allt ett action-RPG, så genren går hand i hand med vad jag verkligen tycker om! Och samtidigt som vissa fiender är riktigt polygon-fattiga, så finns det även fiender som är väldigt snyggt gjorda! Det handlar nog helt enkelt om prestandaoptimering! Och som sagt, vem fan bryr sig om hur saker och ting ser ut! Dels är de dödade och försvunna inom en kort stund(förhoppningsvis!), och samtidigt så är man stendöd i Dark Souls om man ska hålla på med dumheter att försöka analysera grafiken med ett förstoringsglas!

  Så summa summarum så har jag haft väldigt kul med Dark Souls en liten period! Får nog fixa en PS3:a så att jag kan börja!

  Nu har jag faktiskt fått en PS3:a! Men den är uppenbarligen trasig!! Det är sådant jag älskar att pilla med! Så någon gång när jag har tid så ska jag starta upp den och göra felsökning! Skulle inte förvåna mig om det är läsaren som är paj! Så den får jag nog byta!

  Vet ni f.ö vad som hände när jag jobbade dubbla distrikt? Det som inte får hända hände! Jag fick punktering! Ingen sådan där det går att pumpa upp slangen och köra vidare en stund! Nej, här slets slangen nästan itu! Gött!! Så det var bara att göra ett slangbyte, bakhjulet var det! Vet ni hur lång tid det tog? 11 minuter!! Det måste vara mitt livs snabbaste slangbyte! Fotnot är att jag har med mig extra slangar samt verktyg när jag är ute och jobbar ifall det skulle ske att det blir punktering!

  Så nu måste jag få hjälp av er att lösa ett av världens olösta mysterium: När man får punktering, varför är det alltid bakhjulet som drabbas?

  Av alla gånger jag fått punktering, så är det i 99% av fallen alltid på bakhjulet!

  Oj, vad mycket svammel det har blivit hittills! Och jag har inte ens nämnt vad jag spelat! Fire Emblem: Heroes kör jag på min iPad! Spelet är riktigt bra gjort! Gameplayen är precis som den ska vara! Och illustrationerna på alla karaktärerna är riktigt bra! Jag har faktiskt redan klarat alla banor fram till så långt som storyn gått i spelet! Tacka för det, jag är ju trots allt en riktig jävla Fire Emblem-knarkare! :D
  Och inte en enda krona har jag lagt på det! Men jag skulle kunna tänka mig att göra det, om man skulle fått välja och betala för vilka karaktärer man skulle vilja ha! För just nu är det slumpartat vilka man får!

  Vad har jag mer spelat? Inget mer faktiskt! Och detta är av den anledningen att jag inte alls har hunnit överhuvudtaget! Jag har fått ett rejält workflow med min 3d-motor! Det senaste är att jag fått in en triangel som renderas på skärmen, och behåller samma form när man flyttar runt och roterar kameran! Det låter inte som något speciellt, men här kommer twisten! Triangeln är inlagd i 3d-världen! Och borde alltså byta vinkel och position när man flyttar på kameran! Grejen är alltså att triangeln följer med kameran och roteras beroende vilken vinkel kameran har!
  Denna funktionalitet är viktig för att jag ska kunna bygga polygoner i min motor, till min level editor! Och detta funkar nu alltså! Så jag är ett steg närmre att kunna bygga världar! På köpet har jag fått partikelsystems-funktionalitet, då ett sådant använder sig av rotationsfunktionaliteten som jag beskrev!

  Invecklade grejor är det! Men det är sjukt häftigt när saker och ting börjar fungera! Och jag börjar nå den punkten! Så det blir ju lite problematiskt att få in tid för att spela just nu! Så jag får ströspela Fire Emblem: Heroes just nu!

  Jag undrar ju hur det blir när Switch och Zelda släpps! Crap! ;)
  Nåja, nu hinner jag inte att skriva mer! Back to work!

  PS.

  Laini undrade varför jag inte kört Splatoon! Det undrar jag med! :D

  DS.

 4. Snowman says:

  PS. (igen!)

  Jag hade tänkt inleda 2017 med att göra något vårdslöst! Och nu är vi snart inne i mars! :P
  Så möjligtvis någonstans i typ första veckan av mars att jag gör något! Men vad har jag tänkt göra för något då? :D

  Jag har rätt långt hår just nu! Men det är i farozonen! Har nämligen tänkt att jag ska raka av hela alltet!!

  DS. (igen!)

 5. SnowMotherTale says:

  Heej Spelberget! :D:D:D:D:D

  Jag välkomnar mig själv till 2017, märkte att jag inte har skrivit en kommentar än i år! :D

  Oj vad mycket snack det har blivit om hårdvara, domedagsprofetior och att man ska gå tredjepart!

  Men mitt i allting så har det glömts bort en mycket viktig poäng! Vilka spel är det som vi tar till oss till vårt hjärta och har väldigt fina minnen av? <3
  För det mesta är det ju faktiskt inte de spelen som är de absolut snyggaste! Om vi funderar lite så finns det ju t.ex Undertale, Mother-spelen, Minecraft, en massa NES/SNES/PS-spel som vi har otroligt bra minnen av! Och idag skulle det ju verkligen inte vara svårt att få sådana spel att köras i full hastighet med dagens hårdvara!
  Tänk om det skulle utvecklats nya spel som hade haft grafik liknande SNES? SquareEnix är något på spåret med Octopath till Switch! Det kan hända att det är en del av Nintendos plan! Någon gång måste ju 3DS pensioneras! Men vad händer då med dessa lite enklare upplevelser på 3DS som är väldigt trevliga att spela? Allt handlar ju om vilken riktning Nintendo tar Switch! Men jag skulle ju själv blivit väldigt glad om de gör enklare projekt och släpper till ett billigare pris! Låt oss säga runt 200 kr! Tänk typ snygg-2D! Jag tror faktiskt att det skulle fungera! Och om fler hakar på så kan det bli ett stort utbud av intressanta och unika spel till Switch! Låter lite som DS:en! Jag älskar den konsolen! :D

  Vad har jag annars spelat? Uppenbarligen glömde jag ju att skriva att jag klarat igenom Ace Attorney 4 för ett tag sedan! Det var lika bra som jag minns det! :D Väldigt bra konvertering, med sjukt snygga och högupplösta sprites!
  Sedan klarade jag Pusselknarkarna 5 för någon vecka sedan! :D Till slut blev man ju helt tokig!! NEJ, INTE ÄNNU ETT PUSSEL!!!! Men i vanlig ordning så var det ju en väldigt bra story! Helt enkelt ett bra spel! :D

  Hmm, vad ska jag nu spela? Jag är bra sugen på att äntligen sätta tänderna i Glass Rose! Har ju haft lite problem med minneskort och andra dumheter! Men nu är det löst! Så jag ska nog köra det nu! :D

  Hälsa vovven!! :D

  Hejdå!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.