Avsnitt-124

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej allihopa och välkomna till en splajsans ny säsong av Spelberget! Vi drar igång hårt med ett saftigt avsnitt och en uppryckning av hemsidan. Närmare bestämt har vi bytt header (och på sätt och vis även logga, om vi nu kan säga att vi haft någon förut), städat upp i sidofältet och satt Staffe på att pixla avsnittsbilder igen! Vi hoppas därmed att ni kommer trivas med oss både i era öron och i era ögon! Linnea har börjat spela Pokémon Sun (3DS) över jul och både hon och Staffe har åter igen blivit kära i Zoo Keeper, den här gången Zoo Keeper DX (Android/iOS). Vad Lina har spelat är hemligt. Ni får lyssna på avsnittet för att få reda på det! :)

2017, nu kör vi!

Play
 

4 Responses to Avsnitt 124 – Hunden undrar vad fan som händer

 1. Vera says:

  HEJ SPELBERGET!!!

  Två av er har träffat mig irl och samtliga spelar tillsammans med mig i samma Minecraft-realm, Svinsjön (vi dansar på vågor av fläsksvål). Jag började lyssna på Spelberget strax efter att vi startade världen och jag älskar er! Så mycket! Har lyssnat på _alla_ avsnitt nu och har till och med gått tillbaka till början igen för jag vill lyssna varje dag. Man kan kanske säga att det har gått lite långt, för jag har lyssnat på Spelberget samtidigt som vi har spelat Minecraft tillsammans allihopa, utan att säga nåt. Chattat med Laini, Lina och Lugen via Minecraft och samtidigt gapflabbat åt något ni sagt i OT-berget. Och lyssnat på klockorna klämta från stalkervarningen. Och det har vart läckert. MEN nu vet ni, och nu har jag inga hemlisar för er längre.

  Jag vill spela mer Minecraft med er snart! Nu var det väl flera månader sen. Jag vill höra Laini utbrista ”Fucking Vera har vart här!” igen. Tills vidare får jag hålla till godo med att glo när hon streamar från realmen med Kamratpatrullen. Det är också bäst. Alla borde kolla när Laini streamar.

  Ni är min favoritpodd. Ni har väckt min nyfikenhet angående så många spel (och släckt den i några fall..*Majoras mask*) och jag tänker ofta på olika saker ni berättat om, exempelvis den fjäderklädda blodpuddingen som Lina skapat på sin balkong eller vad det var. Varje avsnitt överträffar det föregående i perfektion och humor. Lainis skratt är ett av de bästa beståndsdelarna. Och Linas fullständigt dråpliga jultävling i julavsnittet! Och att på beställning kunna få höra min gode vän och geniet Lugen hålla låda! Bäst!

  Jag har mycket att säga men sparar lite till nästkommande kommentarer. Dock har jag en fråga om att spela online med främlingar. Jag och Lugen började för ett tag sedan spela igenom Dead Island ihop. Det är min första genomspelning av detta spel, och också första gången jag konfronterats med spelare som jag inte alls känner! Hade ett litet sjå med inställningarna och således började främlingar ploppa in i spelet, när Lugen var upptagen med att göra annat än att spela. Ibland spelade jag med dessa främlingar, ibland tryckte jag bort spelet för att jag blev skraj när nån visade sin otålighet på olika sätt. En annan gång var det en liten kille som jag kunde höra lite svagt, för han hade headset. Direkt så släppte han ett vapen till mig och pep ”here’s a weapon for you, if you want”. Det var en auto rifle med eld-mod samt över en miljon i ammo. (Fick jag det för att han var en snäll unge, eller tyckte han att jag var kass?) Sånt ger man väl inte bort om man inte fuskat fram det va? Efter ett tag ville han dra, och jag tror att han sa att han ville ha tillbaka vapnet men jag sket i det. För dels hörde jag inte riktigt och dels har jag inget onlinehyfs! Snälla uppfostra mig! Vad finns det för skrivna, och viktigast av allt, oskrivna regler främlingar emellan i gamingvärlden?

  Imorrn får jag träffa Lugen och Linnea på pokénad! Är taggad pga detta blir andra gången jag får äran att träffa Linnea utanför Svinsjön och har även bestämt mig för att äntligen fånga en Snorlax. Är så avis på alla som har en Snorlax. Gillar att säga Snorlax. Snorlax.

  Nu knyter vi ihop rövhålet!

  Alltid er trogen, Vera

  PS. amazeballs avsnittsgrafik omg
  PPS. vill också spela demon’s souls etc nu DS

 2. Vera says:

  PPPS. shoutout till lina! hade en dålig dag för nån vecka sen och ville börja spela ett nytt spel på min mobil. så idag såg jag en skruv med runt huvud på marken, skulle precis plocka upp den för att reparera silon i hayday men så kom jag tillbaka till verkligheten. DS

 3. SchäferPapiljon says:

  Puss och tack. :)

 4. Snowman says:

  Yo Spelberget!!! :D

  Gött att ha er tillbaka! Jag upptäckte ju att något var på gång när artworken ändrades på hemsidan! F.ö sjukt jävla snygg!! Fortsätt så, Staffe!! :D

  Oj oj oj, det har hänt en massa sedan senast! Så mycket att jag har svårt att hålla reda på allt! Det bara snurrar en massa i huvudet! Det var åtminstone vad jag skulle skrivit om det inte vore så att jag har skrivit ner stödanteckningar! ;)

  Vi måste snacka lite Switch! Det enda jag skrivit i ämnet hittills är att jag gjort en förhandsbokning!

  Men hur var presentationen då? Jag ska inte hålla er på halster, jag personligen blev blåst av stolen! Fick ju kolla på den i efterhand, men kände till lite nyheter!

  Presentatören var riktigt bra! Han var väldigt skojig, men samtidigt jävligt kompetent! Jag tycker att han skulle passa väldigt bra för att hålla i Nintendo Direct!

  Själva maskinen i sig är ju jävligt spännande! Men naturligtvis är ju ingen konsol någonting utan spel! Vilket vi sett förr! Så kanske om man kan skriva lite om det som visades! Fotnot: Jag lär missa typ skitmycket som jag inte minns visades!

  Octopath: Wooooow! Ett RPG av teamet bakom Bravely Default och Bravely Second? SOLD! Kommer bli dag jävla ett för mig!

  ARMS: Spännande koncept! Häftig design, påminner om Overwatch! Awesome theme-song som spelades i trailern! Jag är inte säker på att detta spelet passar mig, men det såg inte så tokigt ut!

  1-2 Switch: Vad fan är det här? Det var min initiala reaktion! Sure, spännande mindset, men att sälja detta för fullpris är dumt! 100 kr på sin höjd eller att det skulle ingått till konsolen skulle jag kunnat acceptera!

  Fire Emblem Warriors: När jag såg denna nyhet hoppades jag att det var Fire Embem Gaiden med en lokaliserad titel! Det blev ju en besvikelse när jag insåg att det var ett Warriors-spel! Men jag är ju en extrem Fire Emblem-junkie, så det kommer jag nog definitivt skaffa! (Fire Emblem Gaiden dyker ju dock upp senare i kommentaren!!! :D )

  Mario Odyssey: Whoooa!! Detta såg riktigt bra ut! Och jag brukar vara väldigt kritisk till Mario-spel! Detta får man ju hålla ögonen öppna på!

  Shin Megami Tensei: Hmm, jag spelar inte Shin Megami Tensei, så jag kan inte uttala mig så mycket om detta! Skoj dock att det kommer!

  Splatoon 2: Kul! Jag har ju personligen inte spelat Splatoon, men vet att det är ett riktigt bra koncept! Kommer jag att plocka upp detta? Inte helt omöjligt!

  Xenoblade 2: Nice! Första Xenoblade till Wii lär ju vara ett kanonlir! Jag har spelet, men har inte spelat särskilt mycket på det! Någon gång får jag nog sätta tänderna i det! Men det är ju därför Spelberget finns! ;)

  Mario Kart 8: Öhhm, samma jävla spel som till Wii U! Nej nej, nu ska vi inte göra några dumma uttalanden! ;) Skoj, vad jag vet så är det ju ett kanonbra spel! Och Sony kommer ju undan med att göra remasters på hela PS3-biblioteket och lite till, så då borde väl Nintendo få remastra ett spel utan att riskera massiv kritik?

  Zelda: WOOOOOOW! Jag är så blåst av stolen att jag inte finner ord! Fuck technology, det är så här man gör spel! Inte genom att rendera 40 miljoner vertexpunkter på samma gång och skrika hårdvara!

  Så summa summarum så tyckte jag att det var en sjukt bra presentation! Jag förhandsbokade en Switch bara någon timme efteråt! Men det var ett spel jag saknade som var den största anledningen att jag kollade in nyheterna under tiden jag jobbade! Var tog Mother 3 vägen? Nu tror ju jag dock att det kommer dyka upp i samband med att Virtual Console presenteras! Möjligtvis att det kommer runt april! Någonstans där har ju spelet 11-årsjubileum!

  Priset då? Det är ett bra pris! Den bygger ju på Nvidias Shield-platta har jag för mig att det var! Den går på 2000 kr! Joy-con-kontrollerna kostar typ 800 kr! Redan nu är vi uppe i 2800 kr! Och så får man ju en docka där man placerar konsolen när man spelar på tv! Vad kan den gå på? Runt 400? 3200 kr då! Och priset landar nog på 3500! Så den extra avgiften är ju då för att Nintendo ska tjäna en liten slant på konsolen! Och det är ett helt resonabelt pris! Förmodligen sänks det till 2500 kr dock inför julhandeln!

  Vi måste snacka lite om Nintendos online-satsning! De verkar ju göra något ordentligt denna gången! Och tar ut en blygsam månadskostnad på runt 30 kr! Givetvis så går ju folk apeshit över det! Dvs. folket som klagade på att Nintendo var för dåliga på online! Och nu är det klagan på att det kostar! Alltså, man kan ju inte få en högkvalitativ tjänst gratis! Priset är absolut inget problem! Vill man spela online så är det en billig kostnad! Sålänge det fungerar bra! Dessutom fick man hyra ett Virtual Console-spel är det sagt! Vad folk är arga över är att man inte får behålla det när månaden är slut! Nu tror ju jag att man kommer få köpa detta VC-spel till ett väldigt rabatterat pris! Det tycker iaf jag skulle vara en fair deal!
  Samtidigt så har folk inga problem med att betala 600 per år för att spela online på sina Playstation-konsoler! Så jävla dubbelmoral! (Källa: Kollade upp att PS+ kostade 59,9 eur per år!)

  Om idioti skulle varit straffbart så skulle många hamnat i fängelse! Även jag!

  Nåväl, hur kommer det gå för Switch då? Jag har samma känsla som när Wii skulle släppas! Vi får tänka på att det inte är vi viktigpettrar som tror oss veta allt som är huvudkonsumenten! Utan den vanliga människan som bara vill ha något roligt att spela och struntar i hur spelet ser ut!

  Helvete, detta drog ut på mer än jag hade tänkt! Jävla Nintendo att publicera så awesome grejor! :D

  Och jag har fortfarande lite punkter kvar att skriva om! Whoops! Det finns en risk att jag redan slår rekordet på största kommentar på Spelberget för i år! :D

  MEGA hade ju sitt årliga Winter-een-mas-event! Jag var faktiskt där och spelade igenom Trauma Center: Second Opinion! Alltså, fan vilket sjukt jävla bra spel!! Jag hade tänkt spela igenom Trauma Center: New Blood också, men Second Opinion tog en längre stund än planerat! Det är sjukt svårt, riktigt hardcore! Jag spelade konstant i 5 timmar i fredags, sedan var jag helt slut! Jag är inte van vid att köra så långa spelsessioner! Så jag återvände på lördagen och avslutade det på runt 1 timme! Givetvis med jobb under natten! Och om vi ska gå in på hårdvara vs. gameplay: ”SHUT UP! JAG HINNER INTE KOLLA IN HUR SNYGGT SPELET ÄR, MIN PATIENT DÖR FÖR FAN! DON’T DIE ON ME!”
  Just första Trauma Center innehåller en scen som jag personligen sätter in på min top-lista över bästa moments i ett spel!
  Trauma Center är en rejäl fullpoängare! Snyggt, sjukt bra musik, sjukt bra storyline, väldigt hög utmaning, väldigt bra kontroll! Det är ett sådant spel som skulle förtjänat en betydligt bättre försäljning! Remaster please?

  Vad har jag klarat annars? Jag har äntligen klarat Fire Emblem Fates: Conquest! FYYYY FAAAAAN! Jag minns att jag skrev att jag behövde gradera upp mina trupper när min speltid låg på 95 timmar! Det blev 126 timmar totalt! Dvs. 31 timmar till! Och då klarade jag spelet precis! Jag får nog skylla mig själv! Jag spelade igenom spelet på Hard! ;)

  Nu blir det inget Fire Emblem på ett tag! Tänkte jag säga! Men så kom det en Nintendo Direct kring Fire Emblem!

  Den öppnade upp med berättelsen om Doma och Mila! ”SHIIIT! DOMA? MILA? DET ÄR JU FRÅN GAIDEN!”

  Just då tänkte jag att det säkert var en bana i Warriors som baserades på Fire Emblem Gaiden! Storyn berättades vidare! Detta är intron på originalet till Nes! Jag bara tänkte att det hoppar säkert över till Warriors snart! ”För det kan väl ändå inte vara…?”

  Jag satt på nålar under hela trailern! Är det äntligen dags? Ska Fire Emblem Gaiden komma utanför japan? Är detta mobilsatsningen?

  Och sedan kom undertiteln! JAAAAAAAAA!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D

  Kort fotnot är att jag håller Fire Emblem Gaiden på min toplista över bästa spel till Nes! Så pass bra är det! Det är ett väldigt väldigt bra spel!

  Det var ett jävla slag i ansiktet som slog mig så hårt att jag flög till Mars! Planeten då alltså, inte månaden!

  19:e maj smäller det så sjukt jävla hårt! Dag ett blir det! Och amiibosarna ska jag ha! Om det kommer en collector’s edition så kommer jag att köpa den extremt mycket!

  På tal om collector’s edition så beställde även jag collector’s edition på Zelda! Så jävla grymt! :D Jag var lite velig kring om jag verkligen hade råd, men jag vet att jag skulle ångrat mig bittert om jag inte skulle bokat den!!

  Januari månad blev f.ö kasst rent ekonomiskt(tack Switch!), men sjukt bra på andra sätt! :D

  Jag hade egentligen fler punkter att diskutera, men kommentaren är lite väl lång redan! Jag sparar det till nästa gång!

  Förlåt för att Staffe har episk tunghäfta nu efter att ha fått plöja igenom kommentaren! :D

  Ha det gott! Hejdå!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.