avsnitt-123God jul allihopa! Det är äntligen juletider igen och vad vore julen utan ett julavsnitt av Spelberget såsäg? Här kommer ett fullspäckat specialavsnitt som innehåller bautamycket OT, (inbördes) tävlingar och kommentarer! Lina har spelat Ittle Dew 2 (PC) och  Mario Run (iOS), Staffe har klarat Sine Mora (PC) och Linnea kör mer Owlboy (PC)! Mycket nöje! Och igen, god jul. GOD JUL!!! <3

Play
 

8 Responses to Avsnitt 123 – Julspecial 2016

 1. BEB says:

  Hej och Tack för ett superkul julavsnitt. Skrattade i brallan av Linneas PEGI 3 tävling på speltitlar och imponerande rim i Linas tävling. Starfighters tävling var också bra men mer intressant än kiss byxan.
  Har inte skrivit tidigare men ni är värda en julklapp. Mitt stora paket till er innehåller massor med beröm och kärlek för er fantastiska podd. Tack och Kram! :D

 2. Moi o tack igen för ett fint avsnitt! O go jul i efterhand!

  Jag tänkte hoppa in lite i FPS diskussionen! Jag har lite expertis, om än begränsad, om rörlig bild i egenskap av mediastudent och amatör-animerare. Anledningen att FPS på film och på animation har legat på 24 FPS medans det är högre krav att spel ska ligga på 60 FPS eller nära har med hur vi upplever de olika medieformerna, samt de olika teknikerna som används för att skapa det. I t.ex 2D animation, som är oerhört tidskrävande vill man hela tiden spara på arbete, och eftersom den genomsnittliga tittaren inte kan se någon direkt skillnad finns det ingen egentlig anledning att spendera extra tid på det. Eftersom film och video är något man upplever och beskådar, och högre fps inte gör någon extrem skillnad i hur publiken upplever det, så har de flesta hållit sig kvar där. Vi är också väldigt vana att se film i den frameraten, och det är därför det känns lite udda, som Lina nämner, att se Hobbit. I spel däremot är man inte bara en beskådade, utan även en aktiv del av upplevelsen. Spel med hög FPS känns mer responsive och och får spelaren känna det som att den input man lägger in via kontroller eller tangentbord o mus har en klarare koppling till vad som händer i spelet. Detta är såklart jätteviktigt i spel som schmups, plattformare och fightingspel som baseras på reflexer och muskelminne. Det blir ännu viktigare i spel som är i 3D med spelarstyrd kamera, om det är en högre framerate känns det helt enkelt bättre att styra kameran och kolla runt i världen. Det handlar mindre om att allt ser “naturligt” ut för ögat, och mer om game feel. Men det finns såklart scenarier där det är mindre viktigt, som strategispel och liknande. Hoppas det inte var för långt eller förvirrande!

  Och till Snowmans fråga om Overwatch: japp, många var väldigt sura på hyper Overwatch fick, såg mycket reflexivt hat mot spelet. Dock hade många en poäng i att man inte ska behöva spendera 500+ spänn för ett multi-player only spel..

  Nu ska jag iallafall iväg och jobba. Haj svaj!

 3. Jajuste! Vill återigen tacka Staffe för den fina presenten (Psyvariar till PS2)! Har spelat lite grann och vill verkligen bli bättre på det! Ska även passa på att hylla Resident Evil 4, som jag spelat religiöst fram tills skivan började strula… Så köpte en ny. DET är ett bra spel, om man är redo att köpa det två gånger.

 4. BooliBoo/Pär says:

  Fan också, man ska skriva ner medan man lyssnar nu har jag ju glömt bort allt. Måste byta hårddisk i huvudet då den jag har inte verkar spela rätt men vad ska man satsa på? En hdd 5400, 7200, 10000 eller ska man gå på SSD. Vet dock inte vilken koppling jag har i huvudet, vad var modernt 1978 för det är väl den jag har (dvs jag har en hamster som springer i ett hjul vad det nu har med minnet att göra men det är väl därför jag inte minns).

  Blev ju långt även fast jag inte kom ihåg något. Men God fortsättning på det nya året och ät inte gul snö.

  Efter solsken kommer regn.

 5. Samson says:

  Vad hände med all musik som ni säger att ni klipper in men som aldrig kommer?

 6. Snowman says:

  God fortsättning Spelberget! Välkommen till 2017!!

  Vilket bra julavsnitt det blev! Och det var roligt att ni läste upp alla kommentarer! Till och med min långa kommentar kring fanboyism! ;)
  Intressant ämne, det där!

  Jag lyssnade på avsnittet i förväg, och det var nog tur! Jag satt och gapskrattade åt något i det! :D
  Det skulle fan inte funkat att lyssna på om jag skulle suttit på tåg! ;)

  Kul diskussion kring FPS också! Jag ska själv experimentera med bilduppdateringar i min 3D-motor för att se om jag kan åstadkomma några spännande effekter!

  Jag glömde f.ö att skicka Gott Nytt År-sms till er! Förlåt! Till mitt försvar så kan jag ju nämna att jag inte var spik-nykter! ;)

  Jag och min vän spenderade nyårsafton hemma hos hans föräldrar! Jag hade tagit med mig min Wii så att vi kunde köra Gamecube-spel på den!! Vi körde Mario Party 4 och 5! Alltså, fan vad roliga de spelen är! Sjukt mycket bättre än senare delar i serien! Tragiskt att det blivit så! Nintendo borde släppa en collection med de bästa minispelen och banorna!

  Jag märkte f.ö att ni missade att klippa in lite musik! Vilket andra även noterat! Jag tänkte lite i början, ”Vad fan? Var tog den vägen?” och insåg ju ganska snart att ni missade inklippningen! Det blev ju rätt komiskt när Starfighter sa: ”Då ska vi lyssna på en låt! Så, nu har vi lyssnat på den!” :D

  Kanske det kommer upp en ny version i efterhand? Julavsnittet 2.0! ;)

  Jag spelar vidare på Fire Emblem Fates: Conquest! 92 timmar har jag spelat det nu! Jag har kommit så långt som till sista banan! Och givetvis är ju den skitsvår! Så jag har nog en del timmar kvar att gradera upp mina trupper innan jag slutligen klarar det! Efter det så finns det ju 2 delar till för mig att köra! Nämligen Birthright och Revelations! Men det får fan vänta ett tag efter att jag är färdig med Conquest!

  Det roligaste under 2016 var helt klart när Lina skulle uttala ”Stay Determined”! :D

  Men nu är det 2017! Så det är dags för en ny signatur! Som Lina får uttala! ;)

  Signaturen för 2017 blir: ”Draw thy blade!”

  Så vad är då innebörden av detta?

  Det finns helt klart tillfällen när man känner att allt är skit och man orkar inte göra någonting! Säkert något ni känner igen! Och det är just när det är så, som man ska ställa sig upp, dra sin svärdsklinga och massakrera all negativ energi! Givetvis så är ju detta ganska rejält en metafor! Innebörden är ju att man ska dra fram den inre styrkan man innehar och prestera 150%! Självklart är det ju ganska mycket mentalt, men det funkar rätt bra! Jag har faktiskt typ ”ropat” DRAW THY BLADE vissa dagar när jag varit ute och kört bil inom jobbet! ;)

  Och nu är det alltså 2017! På ett personligt plan har jag ju svårt att se att det kommer överträffa 2016 i spelkvalité! Men det finns hopp! Det har nämligen kommit rykten om att Mother 3 kommer släppas till Switch!!! Isåfall så slår ju Switch ut NES, SNES, N64, Gamecube, GB, GBC, Wii, Wii U, Xbox, Xbox 360, Xbox One, PS, PS2, PS3, PS4, PSP, PSV! Alla på en och samma gång! Motivering? Spela spelet! Snart finns nog fan möjligheten! :D
  Undrar om det blir möjligt att köpa spel som gåvor till andra via e-shop på Switch? Om det händer så kommer jag nog att köpa en jävla massa exemplar av Mother 3 och ge ut till allt och alla!

  13:e januari 05.00 ska Nintendo ha sin konferens om Switch! Jag är extremt pepp!! Oturligt nog jobbar jag när den ska köras dock!! Jag lär latmaska lite ibland och surfa in via mobilen för att se vad som händer!!

  Dessutom har det kommit rykten om Shenmue HD Remaster! Äntligen!! Detta är en serie jag velat köra länge! Hoppas att det stämmer!

  Och förhoppningsvis kommer första delen av FFVII-remastern! Är den lika dålig som originalet? Eller är spelet faktiskt bra denna gången? Jag är försiktigt hoppfull!

  Annars så har jag skaffat en mikrofon nu!! Äntligen! Det blev en Snowball! Givetvis!

  Dessutom har jag skaffat nytt chassi till datorn! Så jag har gjort mitt allra första datorbygge nu! Jag får erkänna att jag stötte på lite bekymmer, för jag visste inte riktigt vad jag gjorde vissa gånger! Men 6 timmar senare och lite rådfrågningar och informationssökning, resulterade i att i slutändan blev det en succé!

  Jag lärde mig en hel del på det!

  Så, alla kära gamer-bröder och systrar, låt oss göra 2017 till ett jävla bra år!

  DRAW THY BLADE!

 7. Snowman says:

  Okej! Snabb shout-out!

  En viss person förhandsbokade Switch innan idag!

  3:e mars kör vi!!!

  Hälsningar onödig shout-out!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.