avsnitt-122Julen står för dörren. Avsnittet innan julavsnittet är här och trots att vi inte är fulltaliga är stämningen i topp när vi går igenom våra spelrapporter. Linnea har spelat Owlboy (PC), Tiny Tower (Android) och Township (Android). Staffe har klarat Diablo 2 (PC) och kör nu en hel massa Call of Duty (nån konsol).

Play
 

6 Responses to Avsnitt 122 – They prey on childs

 1. Moi moi!

  Har väntat med spänning på att höra era bästa PS2-spel, och ni levererade! Glömde såklart nämna mina bästa PS2-spel: Burnout 3, Rayman 2 Revolutions, Spiderman 2,Kingdom Hearts 1+2,Final Fantasy X, och mera som jag säkert glömmer. Det värsta jag spelade var nog Sonic Heroes och Fantastic Four spelet… Fy.

  Shoutouts till Staffe som nämnde Klonoa 2! Spelade det i TIMMAR på finlandsfärjan!

  Apropå fanboyism – tycker det finns en motsatt effekt ibland, när folk ska vara konträra mot något bara för att det är populärt, utan att prova spelet själv eller så. Känns som man överreagerar på hype ibland, som att om många andra uppskattar något så måste det vara dåligt.

  T.ex. Undertale, Overwatch osv är exempel på sånt, folk som inte var intresserade av spelet blev rent utav sura på att höra om spelet, och vägrade spela av princip, som är en väldigt konstig mentalitet i mina ögon.

  Det var nog allt jag hadde, hälsa Lina att hon o familjen ska krya på sig! Haj svaj!

 2. Rymd-Olov says:

  Hej! Vilket bra avsnitt det blev, trots Linas frånvaro! Nu blir det extra roligt när hon kommer tillbaka också, eftersom vi har saknat henne.

  Jag gillade fanboydiskussionen! Trots att jag är en människa som gillar rationalitet håller jag med Linnea om att det kan bli konstigt att dra in logik och objektiva fakta i diskussioner om vilka spel som är bra. Tänk om man gjorde likadant med relationer.

  “Är du verkligen mer kär i Camilla än i Helen? Jag har kollat upp fakta och Helen har faktiskt mycket bättre blodsockervärden!”

  “Men alltså, jag har jätteroligt med Camilla och längtar efter henne när vi inte träffats…”

  “Där har du fel, för Helen har klart bättre lungkapacitet och dessutom 20% högre resultat på högskoleprovet.”

  “Men, men…”

  OBS! Om någon oerfaren person läser detta vill jag påpeka att tv-spel och relationer inte funkar likadant. Du kommer att få ett lite underligt och klart obehagligt liv om du tror det. Men känslor är känslor och får man en stark känsla för ett spel är det lätt att ha överseende med olika brister.

  Sen finns det säkert många som hittar spelglädje i att testa nya spel som klarar tekniskt avancerade saker och det är såklart varken bättre eller sämre än någon annan smak.

  Det var dagens rant! :-D

  Bra fråga av Snowman!

 3. Jag önskar er god jul och gott nytt år!

  Vill tipsa Staffe om Path of Exlie, free2play som _inte_ är pay2win som finns på Steam. Liknar Diablo 2 mer än vad Diablo 3 gör i mitt tycke. Dock har Diablo 3 mycket mer att erbjuda i story om man bara kör Diablospelen för att köra ett varv genom kampanjen.

  Till OTdelen:
  Vilka är era bästa och sämsta på julbordet, Linnea och Staffe kan väl exludera kött(+andra animaliskt tjos) när det gäller det sämsta?

  Sen måste jag få veta bästa julfilmen så jag vet vad jag ska titta på.

  Vill ge ett sista tummen upp på Staffes youtubekanal, diggar(oj vad hippt) när du tar upp teknik eller prylar du använt dig av!

 4. Snowman says:

  Hallå!!!

  Diskussioner kring fanboyism är sjukt intressant! Så jag skickar in ett inlägg kring det! Ingen fara dock, jag skriver en julkommentar också! :D

  Yakov nämnde att folk vägrade spela Undertale eftersom de inte var intresserade av det! Jag lutade faktiskt lite åt det hållet! Det var ju förra året som det vann Gamefaqs röstning om världens bästa spel! Det besegrade stortitel efter stortitel! Jag störde mig lite på det! ”Så bra kan väl spelet inte vara?” Men samtidigt blev jag ju intresserad! ”Varför vinner spelet varje röstning? Förtjänar det vinsten?”

  Så ju mer Undertale vann sina röstningar i tävlingen, ju mer blev jag intresserad av att pröva spelet! Spelade demon och gillade konceptet! Och i början av 2016 köpte jag ju spelet! Jag blev ju ganska rejält blåst av stolen! Och förstod varför det slagit igenom! Om jag skulle gjort en objektiv recension, så skulle det ju varit typ så här:

  Plus:

  ALLT!

  Minus:

  (tom)

  Undertale förtjänar vinsten för ”Världens bästa spel” i Gamefaqs omröstning! Enligt mig ligger det på andra plats på min topplista över världens bästa spel! (detta känns nog igen! Har ju nämnt det förr!)

  Men att Overwatch skulle få hat på sig förstår jag inte! Är inte det jävligt bra?

  Annars så verkar det ju vara väldigt mycket motstånd kring spel som släpps på Android och iOS! Detta förstår jag inte riktigt! Det är ju riktigt bra och spännande plattformar! Jag kan ju förstå att mobilspel var skit förr, då man körde med knappsats! Men nuförtiden så är det ju touchscreen på telefoner! Och detta fungerar ju väldigt bra att kontrollera spel på! Just att det är pekskärm gör ju att utvecklarna får tänka till lite för att göra koncept som passar! Men om man lyckas så blir det ju riktigt bra!

  Annars så har jag ju inte särskilt mycket övers för Xbox One och PS4! Kanske jag nämnt innan! Främst är det ju för att jag ser saker och ting ur ett utvecklingsperspektiv! Det handlar ju om att grafikkraven har blivit omåttligt höga! Utvecklare får slita ut sig totalt och utvecklarteamen blir massiva! Bara för att spelen ska bli snyggare! Jag tror personligen att vi går mot en utveckling där spelen blir snygga, men misslyckas på gameplayen och innehåller buggar när de släpps! Det är ju ganska känt med dag 1-patchar nuförtiden! Utvecklarna hinner inte med! Och ändå är det problematiskt att rendera spelen i 1080p med 60 FPS! T.om 720p har jag hört talas om! Jag minns allt att halva styrkan på DICE antingen blev utbrända eller slutade under utvecklingen av Battlefield 4!
  Hur kan det ha gått så här?

  Och samtidigt så finns Undertale! Toby Fox gjorde det på nästan på egen hand! Han fick hjälp med det grafiska! Och så totalslår det alla AAA-spel på fingrarna!

  Naturligtvis heter ju problemet PC! Datorerna blir snabbare och snabbare i en ruskigt hög hastighet! Tekniken går framåt! Och givetvis vill ju utvecklare haka på! Och då blir konsoltillverkarna tvungna att gradera upp sig för att inte halka efter! Jag tror ju personligen att Sony nog skulle velat stanna kvar med PS3:an! Möjligtvis att de skulle släppt en version som skulle kunnat rendera i 1080p med 60 FPS!

  Så nu ligger vi ju i ett läge där både Microsoft och Sony har få exklusiva spel, och många multiformatstitlar! Man kan alltså klara sig väldigt bra på att gradera upp sin PC istället! (detta är då värt, eftersom en PC kan göra så otroligt mycket mer än att bara köra spel!)

  Och ändock finns det lite intresse av både Xbox One och PS4 från min sida! Xbox One har Rare Replay som jag skulle vilja ha! Personligen så har jag inte kört igenom särskilt många Rare-spel! Men det finns många klassiker jag tycker mycket om!

  Till PS4 finns ju Death Stranding! Jag ska vara ärlig, jag är helt blåst av stolen av det! Kommer att köpa en PS4 när det släpps! Så då kommer vi till frågan: Är det lönt att köpa en konsol för ett spel? Det egentliga svaret är ju nej, men om man dyker lite längre ner så finns det alltid spel man kollar in, men inte skulle köpt en konsol för! Och när ”det där” spelet är på gång, då köper man en konsol och möjliggör spelandet av dessa titlar man kollat in!

  Oj oj oj, jag ville ju snacka lite om Nintendo också! Det har ju kommit sjukt mycket intressant information om Switch! Men jag hinner inte!
  Måste ju skriva julkommentar också! En annan gång kanske!

  Summa summarum är väl att man bör vara väldigt objektiv! Och givetvis skulle det ju varit sjukt kul att ha alla konsoler och spel! Men saker och ting kostar ju!

  Jag avslutar med att kommentera Linneas potatiskommentar!

  Det är sannerligen den bästa debatt-tekniken jag någonsin sett kring konsolkriget! Om vi går steget längre och recenserar spel kring maträtter t.ex! Jag drar in FF7 som exempel!

  Väldigt god och genomkokt potatis, riktigt bra biff, väldigt goda grönsaker, alldeles för salt sås! Och som man vet så genomsyrar ju en sås en hel maträtt! Så helhetsintrycket påverkas då!

  Men så får man även tänka: Det finns ju faktiskt människor som gillar en lite saltare sås!

  Så är lösningen på att avsluta konsolkriget genom att recensera spel som om det vore en maträtt? Kanske!

  Jag är genuint imponerad av potatiskommentaren!

  Lajni for president!

  Nåväl, nu ska jag skriva julkommentaren! :D

 5. Snowman says:

  God Jul Spelberget!! :D

  Vad hände med 2016? Plötsligt är det jul igen!! Tiden bara flög förbi! :D

  Och nu är det dags för Spelbergets julavsnitt igen! Så nice!! Här har vi ju förhoppningar på att Lina är med oss igen!

  Jag dog f.ö i förra avsnittet när ni härmade Lina och sade: ”Jag ska sjunga en sång!” XD

  Mitt största dilemma blir dock när jag ska lyssna på själva avsnittet!! Tidigare år har jag åkt tåg till Blekinge och fått kämpa med att hålla mig för skratt! Men i år ska vi köra dit! Och jag kan nog inte lyssna på det när jag jobbar! Jag kör nämligen billinje på helgerna, och jag skulle fan bara dött av skratt och kört ner i diket! :D

  Jag inleder med att länka till min favorit-jullåt! Det har jag haft som favorit sedan jag hörde den i Xmas-Duke, dvs. en julspecial på Duke Nukem 3D! Varför jag som 12-åring satt och spelade Duke Nukem 3D är en annan sak dock! ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=sCabI3MdV9g

  Vad ska Spelberget köra i jul då? Jag ska själv fortsätta på Fire Emblem: Fates! Just nu har jag spelat 47 timmar på det, så det kör jag under de 2 dagarna jag mot all förmodan faktiskt är ledig! Yeah för tidningsfria dagar! ;)

  Vad ser ni fram emot 2017? Har ni några planer och förhoppningar?

  För egen del så kanske år 2017 blir året då jag slutför min utbildning som programmerare och lämnar tidningsutdelar-branschen! Jag jobbade på ganska rejält med mitt kandidat-arbete under hela 2016, men nådde inte riktigt hela vägen! Men jag har kommit en bra bit på vägen!

  2017 blir alltså ett spännande år! Nu ska man ju aldrig ta ut något i förskott, men chansen finns att det händer saker under nästa år!

  Och sedan kommer ju Switch! Woooow!!! Nintendos hit-or miss-konsol! Det sägs att den bygger på arm-processorn, dvs. samma som DS och 3DS kör! Ska Switch klara av att köra dessa spel kanske!? Sedan sägs det att Gamecube kommer till VC! Om spelen renderas i 1080p, och det är sant att den kan köra DS och 3DS-spel, då har Nintendo en väldigt stor chans att vinna! Deras konferens i januari kommer bli riktigt spännande!!

  Och jag lär på min ”fritid” fortsätta utveckla min 3D-motor! Har jag nämnt vad jag håller på med just nu inom den? Det får bli en julklapp! Jag snickrar på en level editor i 3D!

  Under 2017 ska jag spela Glass Rose på PS2:an! Jag har äntligen ett fungerande minneskort! :D

  Har ni någon gång drömt om ett spel som inte existerat?
  Det har jag gjort några gånger! Så andra ”julklappen” blir att jag pratar lite om det! När jag var väldigt liten drömde jag att det fanns ett spel till NES! ”Rupa: Dom 5 banorna” var titeln!! Man märker ju redan nu att det är så totalt osannolikt att det skulle finnas ett spel som heter så! ;) Jag tycker dock att titeln är sjukt rolig, så den har följt med mig typ hela mitt liv! :) I efterhand så tror jag och min bror att det var ”Rumpa” mitt undermedvetna tänkte på och inte ”Rupa”! ;)

  Mer då? Jodå, det finns! Men det kommer visa sig i framtiden!

  Har Spelberget haft några achievements under 2016?
  För egen del så måste bland det största varit att jag faktiskt klarade Breakdown! Det var jag väldigt glad över! Och vilket spel! För att vara till Xboxen! Det är då man frågar sig: Har spelen blivit sämre än de var förr?

  Jag avslutar med att presentera min topplista över 2016! :D

  Årets överraskning: Undertale, Chase: Cold Case Investigations

  Undertale blåste ju som sagt mig av stolen, så det var ju en rejäl överraskning!

  Chase: Cold Case Investigations är ju f.d Cings senaste spel! Det dök upp som en överraskning! Och kom t.om hit!

  Årets soundtrack: Undertale, God Eater 2

  Årets efterlängtade: God Eater 2, Final Fantasy XV (Bubblare: The Last Guardian)

  God Eater 2 har jag väntat på sedan 2011! För snart ett år sedan utannonserades det att det äntligen skulle komma hit! 30:e augusti 2016 var väntan äntligen över!

  Final Fantasy XV är jag inte ens i närheten av att kunna köra! Men det är ju rätt uppenbart att Final Fantasy XV/Forever är efterlängtat! Och det verkar ju hålla för hypen också!

  The Last Guardian är ju ett sådant spel som jag personligen inte har någon relation till! Men 10 år! 10 år! Det är lång utvecklingstid! Och nu är det färdigt!

  Årets karaktärer: Undertale

  Undertale har riktigt bra och intressanta karaktärer! Favoriter är Toriel och Alphys! Alphys har lite karaktärsdrag som jag själv innehar! Ett geni som har episk telefonfobi!

  Årets storyline: Undertale, Breakdown
  Årets gameplay: Undertale, God Eater 2
  Årets svåraste: Breakdown

  500 misslyckande i Breakdown är nog inte långt ifrån sanningen!

  Årets besvikelse: Super Mario Sunshine (Bubblare: No Man’s Sky)

  Super Mario Sunshine har jag ju talat varmt om tidigare om hur uselt det är! Men de senare nivåerna jag har spelat har varit rätt bra! Det säger ju en del om vilket hög nivå mitt spelår 2016 har haft! :)

  No Man’s Sky sägs dock vara ett riktigt bottennapp! Detta är dock enligt andras utsago, jag har inte spelat det, och tänker därmed inte lägga någon värdering i det!

  Årets bästa: Undertale (Bubblare: Spelberget)

  Det tveklöst bästa jag spelade under 2016 var Undertale! Det var som ett slag i ansiktet! Rekommenderas varmt att köra!

  Och givetvis är ju Spelberget en bubblare! Men det är lite av ett frikort, ni är ju alltid bäst! ;)

  God Jul och Gott Nytt År Spelberget!! Vi ses 2017! :D

  /Snowman, staying determined since 2016

 6. SnowMotherTale says:

  God Jul Spelberget!! :D:D:D

  Vilket varmt väder vi har! Ingen snö! Bra dock, då blir det inga trafikolyckor! :D

  Här kommer min jullåt för i år!

  https://www.youtube.com/watch?v=z6LmMCuGjfA

  Från Undertale är det! Det är t.om julstämning i den staden! :D Fint är det! :D

  Undrar vad som händer 2017! Jag hoppas ju själv att Mother 3 äntligen kommer till Switch! :D Det blir intressant att se vad som visas i januari från Nintendo?

  Spelar ni Super Mario Run? Jag har för låg iOS-version för att få spela det! Det krävs 8! :( Men jag har ju dock en iPad, så om jag uppdaterar den så får jag nog tillåtelse att spela! :)

  Annars blir det nog Ace Attorney 4 och Pusselknarkarna 5 i jul! :) Pusselknarkarna 7: The Next Generation kommer ju under nästa år! Men det finns ett stort mysterium kring det! Laytons dotter är ju huvudperson! Men den stora frågan är: Vem är mamman? Laytons kärleksliv är ju någorlunda komplicerat! ;) ”Hmm, an interesting puzzle indeed!”

  God Jul och Gott Nytt År! Nu ska jag bygga en snögubbe av gräs! :D

  Hejdå!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.