Avsnitt-115Vi är tillbaka! Tack för visat tålamod samt eran längtan efter oss, det har peppat oss något oändligt. Nu är det hög tid att dra igång den här cirkusen igen tycker vi, och vilket sätt vore bättre än att köra ett tvåtimmarsavsnitt? Den annalkande hösten är härmed invigd, våra damer, herrar och alla ni andra fina själar. Lina har spelat Minecraft (PC) i en miljard timmar, Linnea (och vi andra också i och för sig) har förlorat sig i ultrafenomenet Pokémon GO (Android) och Starfighter har börjat spela det ganska läskiga The Evil Within (PS4).

Play
 

9 Responses to Avsnitt 115 – Toadsmak

 1. […] podcast har ju fyllt fem år, och har nypremiär idag efter ett sommarlov. Avsnitt 115 bjuder på toadsmak, skratt och mys med era […]

 2. Samson says:

  Apropå “världens läskigaste plats”…

  I 4-5 år bodde jag i ett nerlagt mentalsjukhus. OoOoOoOoO…

  (Björknäs hette mentalsjukhuset. Efter nedläggningen flyttade patienter och personal till det större mentalvårdssjukhuset i Uppsala, Ulleråker. Björknäs lokaler såldes till två bröder som ägde skogen och åkrarna som omskolade lokalerna. Bröderna flyttade in i varsitt annexhus. Resten hyrde de ut till oss.)

 3. sip55 says:

  TJENA SPELBERGET har lite spel torka just nu har ni nått tips på något bra gratis spel?

 4. Per says:

  Hej!
  Å vad skönt att höra era underbara röster igen!
  Fråga: Vilket spel ser ni mest framemot 2017?
  Tack för bra pod!
  Kram Per

  Ps. Gillar att höra allas lyssnarbrev i helhet =)
  Förstår att det kanske blir mycket att läsa upp ibland, Tycker det är mysigt att lyssna på =)

 5. Snowman says:

  Yo Spelberget!!

  Så gött att ni är tillbaka! Ni har varit saknade! :D
  Riktigt bra start, lika hög kvalité som vanligt! :D Jag supportar ert nya upplägg f.ö!

  Oj oj oj, det har ju hänt stora grejor i spelvärlden sedan senaste avsnittet!

  God Eater 2 släpptes ju äntligen!!! 5 års väntan är äntligen över! Jag förhandsbokade ju både PS4 och PS Vita-versionen! Så nu står de i min hylla! Oöppnade! Sweeeeeeeet!
  Naturligtvis skaffade jag ju en digital version av det! Men vilken blev det? Det blev faktiskt väldigt mycket mer komplicerat än det borde varit!

  Jag drog in på PSN typ varje timme för att se om spelet hade kommit upp! PS Vita-versionen siktade jag in mig på! Men så dök den aldrig upp! Så prövade jag att köpa spelet via Sonys store på PC:n, det ska fungera! Och där hade spelet faktiskt lagts upp!
  Sweet, tänkte jag! Men så blev det episkt krångel med att betala själva spelet! Crap! Så efter typ 6 timmars googlande och trixande så fixade jag så att mitt betalkort var korrekt registrerat! Fotnot alltså: Jag planerade att köpa spelet via mitt betalkort, som vanligt!

  Nu tyckte dock Sony att mitt kort var fejk!! Tack för den! Så det slutade med att jag köpte PC-versionen av God Eater 2 istället! Det var så illa att jag övervägde att bojkotta Sony för all framtid! Nu funkar mitt kort igen att handla med på PSN, så jag skjuter upp bojkotten!

  Så själva spelet då? Först och främst så lever min dator verkligen inte ens upp till minimikraven på spelet! Och ändå körs spelet faktiskt riktigt bra! Någon framedrop då och då, men det kan jag leva med! Riktigt snyggt är det också, men det tror jag beror främst på bra grafisk design! Spelet är ju trots allt till PSP ursprungligen!

  Jag spelar det med mus+tangentbord! Måste ju medge att jag var ganska skeptisk till hur det skulle funka, men jag blev positivt överraskad! De har tänkt till med kontrollen! Det spelas helt annorlunda än när man kör med kontroll, men det är välfungerande!

  Runt 16 timmar har jag lagt på det hittills!

  Dock ligger det på is just nu! Och då frågar ju alla: Varföööör!?!??!

  Svar: Because Ace Attorney 6!

  Det släpptes 8:e september, och jag har kört det konstant sedan dess! Är på fall 3! Har ingen aning om hur långt det är! Men riktigt bra är det! De har verkligen tänkt till när de skrivit fallen, då de är riktigt bra, smarta och välskrivna! Väldigt bra spel är det! Beräknar att vara klar med det inom några dagar, så då återupptar jag God Eater 2!

  Annars har jag kommit fram till en väldigt intressant insikt! Om ni ska klippa och klistra i kommentarerna så är detta ganska viktigt att ta upp!

  Det handlar nämligen om Final Fantasy 7! Vad hände egentligen under utvecklingsprocessen? Jag har nämligen kommit fram till att Squaresoft är oskyldiga till att spelet blev så dåligt som det är! Jag pekar istället finger på… Sony!!
  Ojsan! Visst blev det riktigt intressant nu? Om man dock ser saker ur olika synvinklar så är slutsatsen faktiskt logisk!

  Tänk så här: Låt oss säga att Sony har beställt Final Fantasy 7 till deras konsol, Playstation! De behöver en rejäl megaton till spel! Varför inte sno Final Fantasy-varumärket som har varit väldigt stort på Nintendos konsoler?
  Därmed skjuter Sony in en del pengar i projektet, och pressar Squaresoft till att få ut spelet så fort det bara går! Detta resulterar i ett spel med en hel del brister, framförallt storymässigt och speldesignmässigt! Detta eftersom detta är delar man verkligen behöver mycket tid till för att få till det, så att andra även kan förstå och ta del av ens vision!

  Det bästa FF7 har att erbjuda är ju stridsystemet, och det är inte särskilt komplicerat att lyckas med när man väl byggt en spelmotor!

  Det finns ytterligare bevis! Squaresofts senare spel i Final Fantasy-serien är betydligt mer välgenomtänkta! I Final Fantasy 8 hade man rättat till alla brister som sjuan hade! Förmodligen hade inte Squaresoft samma press på sig när de utvecklade senare spel, “flaggskeppet” var ju redan skapat! Och när man har mer tid på sig, då blir slutprodukten också betydligt bättre! Så de var nog fullt medvetna om att FF7 var ett hafsverk, och ville visa att de kunde betydligt bättre än så! I mitt tycke så har de lyckats riktigt bra sedan dess! FF8 anser jag är ett av det bästa Final Fantasy-spelet jag har spelat, främst eftersom det har riktigt bra storyline! FF9 anser många är ett av världens bästa spel! Jag har faktiskt inte alls kört särskilt mycket av det, men av det lilla jag sett så kan jag nog tänka mig att spelet lever upp till hypen!
  Vad hände sedan? Jo, FFX släpptes och smashade ganska rejält! Riktigt bra spel!

  Annars så har jag inte kört så mycket på FF12 och FF13, så jag kan inte kommentera dem faktiskt! Inte heller onlinedelarna har jag kört alls, men jag har hört talas om att rebooten de gjorde på FFXIV(14) var väldigt väldigt bra! Första FFXIV var då tydligen inte särskilt bra! Misstänker att det kanske blev framstressat?

  Så var är vi idag? SquareEnix ska släppa Final Fantasy 15, vilket ser ruskigt bra ut! Man kan alltså konstatera att de är väldigt kompetenta utvecklare!

  Så, Final Fantasy 7 då! Sony stressade fram utvecklingen, det blev ett hafsverk! Varför blev det då en succé? Med en aggressiv marknadsföring från Sony! “Vill du spela guds gåva till mänskligheten? I det nya begreppet 3D!? Köp Playstation! (så att vi ruinerar dig, och tjänar massvis med pengar!)” “Visst vill du vara som coola killen på skolan? Spela FF7!” “Är FF7 bra? Japp, det är riktigt bra!” /Grupptryck

  Det var alltså socialt dödsdömt att anse att FF7 var ett uselt spel! På det sättet var det enkelt för Sony att lura en hel generation spelare! Now that’s psychology!

  Öppet brev till SquareEnix: Ni förtjänar en ursäkt! Ni är en fantastisk utvecklare, och kan inte rå för FF7-härvan! Jag ser framemot era framtida verk!

  Som en ursäkt till dem har jag nu köpt FFIX på PSN! Jag är även väldigt optimistisk till att FF7-remaken kan bli det som Squaresoft hade som vision från första början!

  Whoa, en sten har fallit från hjärtat, typ! Så här lugnt har mitt gamer-sinne inte varit på hur länge som helst! /Amatör-terapi

  Nåväl, nu ska jag spela vidare på Ace Attorney 6!

  Ha det fint!

  PS.

  Tyvärr kunde vi inte gå på Retrospelsfestivalen i år! Vi var ganska rejält uppbokade, samt att jag jobbade ganska rejält mycket! Det var synd!

  Vad tycker ni f.ö om PS4 Pro?

  Min åsikt är ju: “Jaha, ska det komma remasters på alla remasters nu då?”

  …………………………………………….

  *kopplar in PS2:an*

  #screwthis

  DS.

 6. SnowMotherTale says:

  Heeej Spelberget! :D

  Skulle bara skriva att det är riktigt gött att ha er tillbaks! :D

  Kul att ni ska spela igenom Undertale!!!

  Nu har ni säkert redan gjort det, när nästa avsnitt sänds! Så då blir min kommentar överflödig!

  Hejdå!!

 7. Lucas says:

  Hallå Spelberget!

  Gud va skönt att äntligen ha er tillbaka :D

  Ni undrade vad jag studerar och svaret på det är Högskoleingenjör i produktdesign och innovation och det känns toppen! nu har det förvisso bara gått 3 veckor, men än så länge känns det rätt :)

  Inget barn än men vi går typ bara och väntar just nu, det är beräknat till lördag(17/9).

  Och sist men inte minst måsten jag säga att jag blir stolt som en tupp och jättelycklig över att Linnea tycker om Styrkorset:) apropå första avsnittet så är Lina lite inne på rätt spår, vårt första avsnitt ligger ej ute. Men vi har inte medvetet valt att spela in det utan att släppa det, det är störningar till och från i hela avsnittet. Av någon anledning hörde vi det inte i medhörningen, men vi kommer eventuellt lägga ut det på hemsidan när vi fyller ett år.

  och så har jag ju givetvis en fråga!
  Vilket är det bästa spelet ni fått i present? då menar jag bäst för er själva, typ det som ligger varmast om hjärtat osv…

  Tack för en alldeles ljuvlig podcast!

  Kram Lucas

 8. ChrisKryss says:

  Välkomna tillbaka!

  En fråga till Skräckperten Starfighter, jag själv är sjukt lättskrämd men om du skulle göra en “Ease it in” lista på tre spel, har du något du kan rekommendera som inte ger mig mardrömmar direkt?

  Är också “There is no shelter from the storm” Staffe <3
  http://i.imgur.com/9KbwWfM.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.